05 november 2018

Hoe respectvol is Woerden?

WEEK VAN RESPECT - 5 tot en met 11 November 2018

Het CDA Woerden roept alle inwoners op om mee te denken over hoe we in Woerden respectvoller met elkaar kunnen omgaan. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat mensen zich zorgen maken over de manier waarop we met elkaar omgaan. Zien we nog wel om naar elkaar en, voelen we ons nog wel gerespecteerd op straat? Het CDA Woerden deelt deze zorgen en lanceert tijdens de Week van Respect (van 5 tot 11 november 2018) het ‘Hoe respectvol is Woerden?’ onderzoek middels de webpagina cda.nl/respect. (KLIK HIER)

In het onderzoek wordt onderzocht hoe mensen in Woerden vinden dat het met respect gesteld is en wat er beter kan. Door middel van gastlessen en andere activiteiten op scholen, sportclubs en in de wijk, draagt de organisatie van de Week van Respect bij aan een tolerante en respectvolle samenleving. Het CDA ondersteunt dit initiatief van harte, ook in Woerden. Onze fractievoorzitter Job van Meijeren zegt hierover :

“Respect is de basis van een samenleving. In een tijd dat respectloos gedrag soms normaal lijkt is het goed om extra stil te staan bij hoe belangrijk het is om te luisteren naar elkaar en oog te hebben voor de ander.”

De resultaten van de enquête zullen later bekend worden gemaakt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.