26 juni 2020

Inrichtingsplan centrumgebied Landgoed Bredius aangenomen door de raad

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 juni 2020 heeft de gemeenteraad een voorstel aangenomen [KLIK HIER] waarin beschreven staat hoe de ruimte rond de Brediusboerderij eruit gaat zien na de restauratie. De leden van de raadsfractie van het CDA Woerden zijn zeer tevreden over de plannen die zijn vastgesteld.

De aankoop van de Brediusboerderij door de gemeente in september 2015 had politiek gezien heel wat voeten in de aarde. Voor het eerst in lange tijd stemde niet de gehele toenmalige coalitie in met een raadsvoorstel, en waren de stemmen van het CDA Woerden (destijds een oppositiepartij) nodig om de boerderij toch aan te kunnen kopen. Met de nodige tegenzin vanwege het ontbreken van een fatsoenlijk financieel plan achter de aankoop stemde de CDA fractie toch in met de aankoop van de Brediusboerderij, zodat de gemeente zelf de herontwikkeling van het vervallen pand kon opstarten.

Uiteindelijk heeft een groep zeer actieve vrijwilligers een stichting in het leven geroepen die heel hard heeft gewerkt om de restauratie van de Brediusboerderij en de ruimte eromheen te kunnen starten. De plannen zijn nu in een stadium dat het zichtbare echte werk bijna kan beginnen,zodat de inwoners van Woerden iets te zien kunnen krijgen

De fractie van het CDA Woerden is blij dat de Brediusboerderij weer de prachtige uitstraling gaat krijgen die het ooit had en is trots dat zij daar aan heeft meegewerkt. Zonder de stemmen van het CDA in de gemeenteraad had het mooie plan dat er nu ligt namelijk niet van de grond kunnen komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.