14 januari 2022

Kamerlid en energie-expert Henri Bontenbal ‘komt’ naar Woerden!

Iedereen kan de bijeenkomst live volgen via YouTube.

Op vrijdag 21 januari spreekt Kamerlid Henri Bontenbal op de Nieuwjaarsbijeenkomst van het CDA Woerden. Tijdens de digitale bijeenkomst spreekt de energie-expert over de energietransitie in Nederland en wat dit voor gemeenten betekent. De bijeenkomst is live te volgen via YouTube. De avond waar Bontenbal spreekt markeert de aftrap van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van het Woerdense CDA. Lijsttrekker Job van Meijeren noemt de opgave om energie te besparen en schoon op te wekken één van de grootste uitdagingen voor de komende jaren.

De traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van het CDA Woerden in Het Baken vindt net als vorig jaar digitaal plaats. Afdelingsvoorzitter Robin Dorsman: ‘Op vrijdag 21 januari brengen we een toost uit op het nieuwe jaar met onze leden en iedereen die erbij wil zijn. Met Tweede Kamerlid Henri Bontenbal hebben we een aansprekende gast in ons midden van een nieuwe generatie CDA’ers. Henri is bevlogen en inhoudelijk betrokken bij de energietransitie. Recent heeft hij in het regeerakkoord een aantal successen weten te bereiken, onder meer over kernenergie. Fijn dat we op deze avond in gesprek kunnen gaan met deze CDA'er’.

Aftrap van de verkiezingscampagne

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst start het lokale CDA ook de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart gehouden worden. CDA-lijsttrekker Job van Meijeren: ‘Wij willen dat Woerden ook voor onze kinderen en kleinkinderen een prettige gemeente blijft om te wonen. Ons energiegebruik moet dan veranderen. We zullen allereerst flink energie moeten gaan besparen, bijvoorbeeld door het starten van een lokaal isolatiefonds. Ook moeten we veel meer schone energie gaan opwekken, wat het CDA betreft zo kleinschalig mogelijk, waarbij ieder dak een bijdrage gaat leveren!’.

Bijwonen

De nieuwjaarsbijeenkomst is op vrijdagavond 21 januari vanaf ongeveer 20.30 uur voor iedereen live te volgen via het YouTube-kanaal van het CDA Woerden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.