01 maart 2022

Kunnen jongeren in Harmelen blijven wonen?

CDA Woerden en Crespon organiseren Wooncafé op 4 maart

Vrijdagavond 4 maart organiseren CDA Woerden en jongerenvereniging Crespon een Wooncafé. Hoofdvraag voor de bijeenkomst: kunnen jongeren in Harmelen blijven wonen? Toos van Soest: ‘Voor jongeren is de woningnood hoog en veel jongeren in Harmelen die in het dorp willen blijven wonen vragen zich af hoe dat moet. Ik wil deze avond iets vertellen over de plannen van CDA Woerden om meer en sneller huizen te bouwen in Harmelen. Maar ik wil vooral ook van de bezoekers weten hoe zij aankijken tegen woningbouwplannen voor Harmelen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Cresponbar van DeZibel en start om 20.00 uur.

Het meer en sneller bouwen van huizen is een belangrijk thema voor het CDA Woerden. In Harmelen speelt dit vraagstuk prominent, ook doordat bouwplannen door verschillende redenen vertraging hebben opgelopen. Een belangrijk vraagstuk in Harmelen is of in de toekomst ook het groen rondom het dorp moet worden ingezet voor de bouw van huizen. Naar aanleiding van een artikel in het AD Groene Hart bedachten Toos van Soest, (kandidaat) raadslid voor het CDA Woerden en Jolanda Severs (Voorzitter jongerenvereniging Crespon) het plan om hierover een Wooncafé te organiseren. Van Soest: ‘Bij woningbouwplannen wordt vaak de stem en het belang van oudere inwoners van het dorp gehoord die al een huis hebben, dat is natuurlijk prima. Maar het is ook belangrijk om jongeren een stem te geven en hen te horen. Daarom vind ik het mooi dat we zoiets samen met Crespon kunnen organiseren. Ik vind het belangrijk om de stem te kunnen zijn van jongeren die op zoek zijn naar een huis’.  

Het wooncafé start om 20.00 uur in de Cresponbar van DeZibel en duurt ongeveer een uur. Iedereen, jong en oud, zijn van harte welkom. Na afloop is de bar open voor een goed (vervolg)gesprek en een drankje.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.