25 augustus 2018

Op naar de Historische Kaasmarkt !

Op zaterdag 25 augustus 2018 (dat is morgen op het moment van schrijven) zal een delegatie van de Woerdense CDA fractie aanwezig zijn op de Historische Kaasmarkt op het Kerkplein. Dit zullen zij doen in voor de gelegenheid passende kledij.

De afgelopen maanden is er (door de warmte soms onder extreme omstandigheden) door heel veel Woerdense vrijwilligers hard gewerkt om van de wekelijkse kaasmarkten een toonaangevend evenement te maken. Verschillende binnen en buitenlandse reisorganisaties, bloggers en vloggers hebben deze zomer een bezoek gebracht aan de Woerdense Kaasmarkten, en daarover in diverse media kanalen hun lof uitgesproken. Op deze manier wordt door de inzet van de vele vrijwilligers Woerden als toeristische trekpleister op de kaart gezet!

Het CDA Woerden waardeert het werk van deze vrijwilligers enorm en de fractieleden zijn daarom in de kledingkast en achter de naaimachine gedoken om zichzelf op 25 augustus, op kaasmarkt van het seizoen, in gepaste kledij te kunnen steken. Raadslid Toos van Soest is door een erfenis in het bezit geraakt van antieke kanten mutsjes die rond 1900 gedragen werden, door de boerin die woonde op een boerderij op de plaats waar nu het Hofpoort ziekenhuis (Antonius Ziekenhuis Woerden) staat. Deze zullen op de kaasmarkt weer gedragen worden, als eerbetoon aan de inzet van alle vrijwilligers op de Woerdense kaasmarkt en de banden die het CDA heeft met de agrarische sector.

Optioneel: Wilt u ook uw lof uitspreken over de organisatie van de wekelijkse Woerdense kaasmarkt? Duik dan ook in uw kledingkast en kom ook in stijl gekleed naar de Historische Kaasmarkt. Het is misschien even een drempel waar u overheen moet om ‘verkleed’ naar het Kerkplein te gaan, maar de positieve reacties die u ervoor gaat krijgen maken alles goed.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.