31 januari 2017

Openbare bijeenkomst met Martijn van Helvert (CDA 2e Kamerlid)

" VOOR EEN LAND DAT WE DOOR WILLEN GEVEN "

Op woensdag 15 februari 2017 organiseert het CDA Woerden een openbare verkiezingsbijeenkomst waarbij het CDA Tweede-Kamerlid Martijn van Helvert een inleiding zal verzorgen, gevolgd door een discussie.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Dorpshuis De Schulenburch op het adres Overstek 2 te Kamerik, en begint in principe om 20:30 uur, na het afronden van de voorafgaande Algemene Ledenvergadering van het CDA Woerden.

De bijeenkomst staat volledig open voor belangstellenden en dus ook voor niet-leden.

= = = = =

Martijn van Helvert werd geboren in Sittard en groeide op in Nieuwstadt. Na de basisschool doorliep hij het gymnasium aan het College Sittard (tegenwoordig Trevianum Scholengroep). Hij studeerde Geschiedenis van de Oudheid en Antieke Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 2003 afstudeerde. Van 2003 tot 2008 werkte hij als docent geschiedenis op de Trevianum Scholengroep in Sittard.

Martijn was al op jonge leeftijd actief bij het CDA. Hij was van 1998 tot 2003 lid van de gemeenteraad van Susteren, en na de fusie van Echt en Susteren bleef hij lid van de gemeenteraad tot 2009. In 2008 is hij gaan werken als persoonlijk medewerker van de Limburgse gedeputeerde Noël Lebens. In 2010, toen Martijn voor het CDA lijsttrekker werd bij Provinciale Statenverkiezingen, werd hij beleidsmedewerker bij de gemeente Heerlen. Later was hij lid van de directie van het Cultureel bedrijf van de gemeente Heerlen Historisch Goud (Thermenmuseum, Kasteel Hoensbroek, Stadsarchief). 

In 2012 behaalde Martijn bijna 15.000 stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen en mocht hij in november 2014 aansluiten bij de Kamerfractie, toen zijn voorganger zich terugtrok als Kamerlid om gedeputeerde van de Provincie Overijssel te worden. Martijn werd op 12 november 2014 geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer, en is namens de CDA-fractie woordvoerder Infrastructuur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.