20 december 2017

Vera Streng verkozen tot Woerdens Raadslid v/h Jaar

CDA-RAADSLID VERA STRENG IS UITVERKOZEN TOT WOERDENS RAADSLID VAN HET JAAR

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 20 december 2017 maakten studenten van de Hogeschool Utrecht bekend dat Vera Streng is verkozen tot Woerdens Raadslid van het Jaar. Zij kreeg de meeste stemmen in deze spannende verkiezing. De verkiezing werd georganiseerd door studenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht.

In een toelichting van de jury werd Vera geroemd om haar heldere en weloverwogen betogen en haar inhoudelijke bijdrage. Dit leverde haar de meeste stemmen op in de verkiezing. Vera is voor de Woerdense christen-democraten woordvoerder op het Sociaal Domein. De 32-jarige, die werkzaam is in de zorg als verpleegkundig specialiste geriatrie, is inmiddels al weer 10 jaar actief voor het CDA. Ze reageerde verrast: "Ik ben vereerd met deze uitverkiezing die mij inspireert om mijn inzet voor de inwoners van Woerden, en met name voor hen die een beroep doen op onze hulp, verder voort te zetten!".

Het was de tweede maal dat de verkiezing werd georganiseerd. Andere genomineerden waren Jelmer Vierstra (PW) en Saskia van Megen (D66). Vera Streng is het tweede CDA-fractielid op rij die deze prijs wint. Vorig jaar mocht haar CDA-collega Job van Meijeren de titel mee naar huis nemen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.