19 maart 2018

Zwerfvuil bingo bij landelijke Opschoondag

Om aandacht te vragen voor het probleem van zwerfvuil organiseert het CDA Woerden een zwerfvuil bingo. Inwoners kunnen op de website van het CDA Woerden een '#zwerfie bingo' kaart (KLIK HIER) downloaden. Volle bingokaarten in combinatie met een zak zwerfvuil leveren op de Landelijke Opschoondag een Dopper (hersluitbare drinkfles) op.

CDA raadslid Toos van Soest: "Zwerfvuil is veel inwoners van de gemeente Woerden een doorn in het oog. Het is lelijk om te zien liggen en het is slecht voor het milieu". Reden voor het CDA Woerden om alle inwoners van de gemeente Woerden uit te dagen om #zwerfie bingo te spelen. Het CDA wil daarmee alle vrijwilligers die al regelmatig zwerfvuil opruimen een hart onder de riem steken, en haar steentje bijdragen door op een ludieke manier de hoeveelheid zwerfvuil in de gemeente Woerden te trachten te verminderen.

"Natuurlijk is het vervelend dat mensen hun afval zomaar op straat laten vallen. Maar in plaats van je daaraan te ergeren kun je er ook voor kiezen een sport te maken van het opruimen van zwerfvuil" aldus van Soest. Van de website van CDA Woerden kan een #zwerfie bingo kaart (KLIK HIER) worden gedownload, en de spelregels zijn eenvoudig. Volle bingokaarten kunnen, samen met de zak zwerfvuil die bij de volle bingokaart hoort, op 24 maart (Landelijke Opschoondag) tussen 10.00 en 16.00 uur worden ingeleverd in de CDA campagnewinkel op de Voorstraat 26 te Woerden. De eerste 25 mensen die een volle bingokaart inleveren krijgen een door CDA Europarlementariër Esther de Lange beschikbaar gestelde Dopper (hersluitbare drinkfles).

Met de #zwerfie bingo actie sluit het CDA aan op het voorstel van Staatssecretaris van Veldhuizen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij wil vanaf 2021 statiegeld invoeren op plastic flesjes, tenzij het de verpakkingsindustrie voor die tijd lukt het percentage hergebruikte plastic flesjes fors te verhogen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.