Piet Brak

Nr. 26

Ik ben Piet Brak, in 1949 geboren in Zegveld en hier nog steeds wonend. Sinds 2012 ben ik met pensioen. Daarvoor werkte ik bij verzekeringsmaatschappijen in de sector pensioenregelingen. Al 40 jaar ben ik actief bij diverse verenigingen in Zegveld en in Woerden; als bestuurslid en organisator van diverse activiteiten. Ik sta op plaats 26 van de CDA-lijst en ben daarmee één van de lijstduwers.

Ik ben verkiesbaar voor het CDA Woerden omdat...

Ik ben opgegroeid met politiek. Mijn vader was lange tijd lid van de gemeenteraad in Zegveld voor de ARP, één van de voorgangers van het CDA. Thuis werd er altijd over politiek gepraat. Het is dan geen grote stap om zelf dingen te gaan doen voor het CDA: eerst was dat campagnewerk, daarna werd ik bestuurslid van het Zegveldse CDA. In 1989 werd Zegveld bij Woerden gevoegd. Ik ben toen verder gegaan als bestuurslid van het Woerdense CDA. Al menig keer stond ik bij de gemeenteraadsverkiezingen op de CDA-lijst.

Ik zet mij in voor...

In 2000 was ik één van de oprichters van het Dorpsplatform in Zegveld, sinds 2012 ben ik voorzitter ervan. Als bestuurslid van het Dorpsplatform komt er veel op je pad. Het platform vraagt continu aandacht voor woningbouw, bedrijfsruimte voor jonge ondernemers, geschikte woonruimte voor ouderen in het dorp en het terugdringen van de snelheid van het autoverkeer; allemaal zaken die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van het dorp.
Als bestuurslid van Stichting Hugo Kotestein span ik me in voor behoud van monumenten en beeldbepalende gebouwen in Woerden en omgeving; ook de bescherming van het waardevolle Woerdense cultuurlandschap staat bij de stichting hoog op de agenda.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.