Vera Streng

Nr. 2

Hallo allen! Ik ben Vera, nummer 2 op de lijst. Geboren en getogen in Woerden en met veel plezier woonachtig op de Nieuwendijk in het Schilderskwartier. Ik ben 36 jaar. Van huis uit ben ik verpleegkundige. Na diverse werkervaringen in het ziekenhuis en het verpleeghuis werk ik nu voor het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport.

Ik ben verkiesbaar voor het CDA Woerden omdat...

Ik ben verkiesbaar voor het CDA Woerden omdat ik graag mijn steentje bij wil dragen aan het levendig houden van Woerden. Dat Woerden een stad is en blijft waar het prettig wonen is, waar je elkaar ontmoet, het gezellig hebt in het restuarant of in de kroeg en een frisse neus haalt tijdens een wandeling in het groen dichtbij huis. Ik ben trots op Woerden en woon daar met veel plezier. En dat wil ik graag zo houden. Niet alleen voor mijzelf maar samen met alle Woerdenaren.

Ik zet mij in voor...

Vanwege mijn zorg achtergrond wil ik mij graag bezighouden met de onderwerpen die raken aan zorg, welzijn en ontmoeting. Daarbij is het belangrijk dat de (zorg)voorzieningen in Woerden overeind blijven. Zorg dichtbij huis realiseren door een ontmoetingscentrum in elke wijk, bereikbare en goed onderling samenwerkende huisartenpraktijken, en een Woerdens ziekenhuis met diverse poliklinische spreekuren met aandacht voor de oudere patient.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat inwoners gemakkelijk voor hulp kunnen aankloppen bij de gemeente. Daar waar er met je meegedacht wordt en gewerkt wordt aan een passende oplossing. Ik wil er alert op blijven dat gemeente en inwoners 'elkaars taal spreken' en dat we weg blijven van onnodig veel administratieve rompslomp. Niet de regels en systemen centraal, maar de mens voorop!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.