Cultuur

CDA Woerden steunt grote en kleine culturele instellingen, verenigingen en initiatieven. Belangrijk is dat het geld dat de gemeente beschikbaar heeft zoveel mogelijk bijdraagt aan een rijk cultureel aanbod.

Er is veel samenwerking tussen culturele partijen om elkaar aan te vullen. De gemeente moet deze samenwerking stimuleren. Dit kan onder andere door de inzet van een zogenoemde cultuurmakelaar. (Zie het cultuurmanifest ‘Woerden: culturele stad met creatief vermogen’.)

De bibliotheek krijgt steeds meer functies in de samenleving. Het is allang niet meer een plek waar je alleen boeken leent en leest. Het is een ontmoetingsplek, waar Woerdenaren ook worden geholpen met digitale zaken en met leesvaardigheid. We willen ervoor zorgen dat de bibliotheek deze verbindende rol in Woerden en de dorpen beter kan invullen.

Het CDA vindt een stabiel cultuurbeleid en meerjarige financiering belangrijk. In de gemeentelijke begroting moet er niet alleen tijdelijk geld zijn voor vernieuwing en voor tijdelijke activiteiten. De financiële basis moet ook voor meerdere jaren op orde zijn, zodat goede initiatieven ook in stand kunnen blijven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.