Schilderskwartier en Vogelbuurt

Het Schilderskwartier en de Vogelbuurt zijn mooie, levendige woonwijken van Woerden. Het wijkplatform Schilderskwartier is een belangrijke partner voor de gemeente. Belangrijk in de wijk zijn de ontmoeting en verbinding tussen jong en oud, en tussen mensen met en zonder een migratie-achtergrond. De wijk heeft een groot aantal huurwoningen en de diversiteit van bewoners is groot.

We zijn voorstander van het versterken van het hart van de wijk, als ontmoetingsplek. Het gaat om het gebied rond de Plint, het winkelcentrum en de basisschool.

Het tegengaan van doorgaand verkeer door de wijk is een blijvend aandachtspunt. Een betere toegang voor verkeer in Woerden-West zal de verkeersveiligheid en de leefbaarheid (door minder vaststaand verkeer) versterken.

In de wijken is regelmatig overlast van groepen jongeren. We willen dat de gemeente dit in de gaten blijft houden en indien nodig stevig optreedt. Er moet wat ons betreft ook meer worden gekeken naar de problemen rondom drugs dealen in de wijk en het wijkpark bij de haven. Bovendien willen we inzetten op betere plekken en activiteiten voor jongeren om elkaar te ontmoeten.

Het project ‘Schilderskwartier Aardgasvrij’ heeft de gemoederen beziggehouden. Helder is dat het gasnet niet verdwijnt uit de wijk. Het CDA wil wel samen met woningbouw en bewoners kijken hoe de (relatief oude) woningen op een betaalbare wijze zijn te verduurzamen.

Deelname van bewoners aan activiteiten in de wijk en besluitvorming over de wijk is nodig en belangrijk, ook in het Schilderskwartier. Het CDA wil een nauwe samenwerking met het wijkplatform, net als in de andere dorpen en wijken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.