Werk

Wat het CDA betreft, staat meedoen centraal. Daarbij heeft betaald werk de voorkeur, want zelfstandig een eigen inkomen verdienen zorgt voor een gevoel van eigenwaarde en geeft meer zekerheid op de lange termijn. We zijn er gezamenlijk voor verantwoordelijk om hier succesvol in te zijn. Zonder vrijblijvendheid, dus iedereen spant zich maximaal in om dit doel te bereiken.

Samen met ondernemers worden er elk jaar activiteiten georganiseerd waarbij mensen die op zoek zijn naar werk worden uitgenodigd bij bedrijven. Het CDA wil dat dit meer en vaker gaat gebeuren.

Wij vinden duurzaam werk belangrijk: tijdelijke contracten moeten altijd perspectief bieden op een vervolg.

Werken geeft mensen levensvreugde. Daarom zetten wij maximaal in op het voorkomen van werkloosheid. Mensen die in de bijstand zitten, helpen we om een basisbaan in de buurt te vinden. Dit is een parttimebaan die meer opbrengt dan de bijstandsuitkering en die gericht is op doorstromen naar een volwaardige baan.

Inwoners boven de 65 jaar die structureel meerdere dagen per week vrijwilligerswerk doen of mantelzorger zijn, geven wij een vrijstelling van de sollicitatieplicht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.