Over het CDA

Het CDA is een partij, die gelooft dat mensen samen heel veel dingen kunnen en naar elkaar omkijken. Als partij willen we dan ook tussen de mensen in staan en samen naar oplossingen zoeken.

Dat samen dingen oppakken druist in tegen wat we tegenwoordig zien: mensen trekken zich steeds vaker terug, zijn minder betrokken bij de lokale samenleving, voelen zich onveiliger, missen respect of klagen over ontwikkelingen in de zorg. Tegelijkertijd vereenzamen ouderen en hebben verenigingen het moeilijker om de boel draaiende te houden. Het is onze taak om de zorg voor elkaar terug te brengen. Mensen opnieuw te enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan de omgeving rondom hen. En op die manier ook die talloze vrijwilligers die er nog wel zijn, een steuntje in de rug te geven.

Als CDA Asten zijn wij een lokale afdeling van de landelijke partij. Dat houdt in, dat u ons kunt aanspreken over ontwikkelingen binnen de partij, maar nog veel liever over wat er in Asten, Heusden en Ommel anders kan. Samen kunnen we meer! Ook in onze gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.