Marcel Sanders

Raadslid

Over Marcel: Marcel is sinds 2006 lid van het CDA in de voormalige gemeente Schagen. Sinds die tijd heeft hij meegedraaid in alle commissies, waardoor hij een goed algemeen beeld heeft gekregen van het raadswerk. Sinds 2013 functioneert hij als raadslid, waarbij de diverse onderwerpen binnen het sociaal domein zijn hoofdaandachtspunten zijn. Daarnaast zet hij zich onder andere in voor regionale samenwerking in de Noordkop, leefbaarheid in de diverse kernen, etc. Daarnaast is hij namens de raad een van de ambassadeurs van een dementievriendelijke gemeente, om juist dat beetje extra aandacht te geven aan dit onderwerp, waardoor mensen met dementie langer zelfstandig binnen de gemeenschap kunnen functioneren.

Achtergrond: Marcel heeft na een korte periode gevaren te hebben als stuurman bij de koopvaardij, ruim 33 jaar diverse functies mogen uitvoeren bij de Koninklijke Marine. Naast een groot aantal operationele varende en vliegende plaatsingen, heeft hij een deel van zijn loopbaan doorlopen binnen het onderwijs van de marine en die afgesloten als commandant van de SMVBO. (School verantwoordelijk voor o.a. initiële en loopbaan opleidingen voor onderofficieren en manschappen van de KM). Sinds wanneer? is hij met leeftijdsontslag en besteedt  hij een groot gedeelte van zijn tijd aan het raadswerk. Ook is hij werkzaam als parttime directeur projecten/consultant bij Navtrain-International. Daarnaast is hij secretaris/penningmeester van het KNRM-reddingstation Callantsoog, voorzitter van de stichting vrienden van het Reddingmuseum en secretaris van de Noord-Hollandse Energie Coöperatie.

Mooiste plekje van  Schagen vindt hij het “kippenbruggetje” in het rondje de Wiel in Schagen. Vanaf het bruggetje heb je een mooi zicht op de Wiel en het omliggende landschap, waaronder de nabijgelegen Westfriese dijk en goed zicht op de stad en aantal omliggende dorpen. Tevens is het leuk om je te beseffen, dat het “rondje” en het “stadsstrand” ontwikkeld zijn vanuit een burgerinitiatief, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.

Motivatie: De verscheidenheid binnen onze gemeente uit zich volgens Marcel ook in de verschillende wensen en behoeften van mensen. “Dit is niet alleen logisch en begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook een uitdaging voor de politiek. Wat speelt er waar en waar kan men wanneer hulp gebruiken. Of is er geen hulp nodig, maar een zetje in de rug? Je kijkt continu wat je kunt bijdragen op welke plek. Je schat in wanneer je je stem moet laten horen en wat je kunt doen om mensen in beweging te krijgen. Hij houdt van deze uitdaging.”

Waarom CDA Schagen: De wijze waarop we aan gezamenlijke doelen/standpunten werken, in een gezamenlijk overleg met leden en fractie spreekt hem erg aan. Op deze wijze weet hij zich gesteund door de achterban en kunnen we er als CDA voor zorgen dat het wonen en werken in de gemeente Schagen aantrekkelijk blijft.

Levensmotto: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Contact: Je kunt Marcel bereiken via:

Telefoon:        06-31180160

e-mail:            [email protected]

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.