Kees de Wit

Voorzitter

Functie:     Voorzitter (DB)

Adres:       Kanaalkade 63    1756 AD  't Zand

Telefoon:   06 53 36 07 05

E-mail:       kees-dewit@kpnmail.nl

Persoonlijk,

Ik ben geboren op 21 augustus 1959 in de Stolpen, een gehucht dat ligt tussen Schagerbrug en Callantsoog. Mijn ouders hadden een veehouderij, echter een toekomst met koeien was niet mijn interesse. In 1995 ben ik getrouwd met Loes van Etten. Wij hebben een dochter van 22 en  een zoon van 20 die nog volop studeren en of werken in Schagen en Amsterdam. Wij wonen vanaf 2008 in ‘T Zand in een heerlijke woning, met een prachtige tuin, uit de wind aan het Noord-Hollands Kanaal. Daar is het ‘s zomers goed toeven. Daarvoor hebben wij 15 jaar in Callantsoog gewoond.

Opleiding/beroep

Na mijn studie ben ik gaan werken in Alkmaar. In 1976 gestart bij een groothandel in Kruidenierswaren (Klaver/Dimak) met name boekhouding en inkoop/import administratie. In 1997 heb ik een baan aanvaard bij een groothandel in de agrarische sector (Bosta). Alles wat met water te maken had, slangen, sproeiers, buizen, verkochten wij. Bij dit bedrijf heb ik vele facetten meegemaakt, van assistent inkoop, verkoop binnendienst, en opzetten automatisering processen voor de inkoop/verkoop en boekhouding. De organisatie had drie filialen in Nederland en 5 vestigingen in Duitsland, België en Frankrijk. Hier heb ik heel veel, ook internationale ervaring opgedaan, waar ik nog dagelijks profijt van heb. In 1993 ben ik gaan werken als beheerder op Camping de Nollen. Dat werk heb ik vele jaren gedaan. In 2001 is aan mij gevraagd of ik de manager taken voor twee campings (ook Duincamping de Lepelaar) wil gaan voortzetten. Dit werk voor de beide exploitatie Bv's heb ik gedaan tot 1 maart 2015. Van 1 maart 2015 - 1 maart 2017 was ik interim manager bedrijfsvoering van Fluwel, een handelsonderneming in bloembollen in Burgerbrug en een dagattractie: Fluwel's Tulpenland in Sint Maartenszee. Een verandering die zeer enerverend is.

Nevenactiviteiten

Besturen heb ik een passie mee, net als mijn opa. Ik ben voorzitter van de Ondernemers Federatie Schagen sector Recreatie en Toerisme, en voorzitter van het CDA-Schagen. Ik heb de afgelopen jaren vele vergaderingen bezocht, vanuit de vele bestuursfuncties die ik in het verleden bekleedde. Hier leer je veel van hoe het wel en niet moet. Daarnaast doe ik nog aan hardlopen en fiets ik regelmatig.

Waarom CDA

Al vanaf 1982 ben ik al lid van het CDA. De mensen die in deze partij zitten, zowel vanuit het ‘oude’ Zijpe als het ‘nieuwe’ Schagen heb ik een klik mee. Wij hebben allemaal het zelfde  ‘virus’ in ons bloed. Mijn drijfveer is altijd hoe krijgen wij een professionele organisatie. Daar heb ik diverse keren aan meegewerkt. Ik had in de oude gemeente Zijpe wel commissie ervaring. Aangezien ik een aantal belangen vertegenwoordig, wil ik mij niet binden aan de politiek. Ik wil wel de politiek ‘bestoken’ met informatie en de knelpunten uit de sector (recreatie/toerisme) die ik vertegenwoordig.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.