Puck de Nijs - Visser

Wethouder

 

Over Puck Samen met mijn man Michel en onze kinderen Finn (6) en Evi (4). Wonen wij in Warmenhuizen, één van de vele mooie kernen in van onze gemeente. Sinds 2018 ben ik bevlogen raadslid voor het CDA Schagen. De aankomende verkiezingen ben ik de lijsttrekker voor het CDA Schagen. Wij hebben voor komende verkiezingen een mooi en evenwichtig verkiezingsprogramma geschreven, om Schagen nog mooier te maken. De titel van het programma luidt: Lokaal, Betrokken en Daadkrachtig.

Achtergrond Nadat ik in 2014 mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool te Leeuwarden met succes heb afgerond, ben ik gaan werken als Assistent Hoofd Huishouding bij Hotel Okura te Amsterdam. Hier heb ik met veel plezier gewerkt. Tot mij een baan dichterbij werd aangeboden, als Hoofd Huishouding bij Restaurant Hotel Merlet te Schoorl. De afgelopen drie jaar tot en met eind augustus ben ik met veel plezier werkzaam geweest bij avonturenspeelpark Land van Fluwel te Sint Maartensvlotbrug. Op dit moment richt ik mij volledig op mijn raadswerk en de vele ontzettend gave activiteiten als lijsttrekker voor het CDA Schagen, voor de komende verkiezingen in maart.

Mooiste plekje van gemeente Schagen Met een vader geboren in Egmond aan Zee, is het niet verwonderlijk dat ik op deze plek vaak kom, zowel in de zomer als in de winter: het strand in de gemeente Schagen. Het is één van de plekken in de gemeente die ik het meest koester misschien wel het meest in de winter.

“De puurheid van de zee, daar houd ik van. Ze is zoals ze is en daar kun je niets aan veranderen. De zee laat niet met zich sollen en is het ene moment woest en druk en het andere moment de rust zelve. Al die verschillende kanten hebben iets en het is aan jou zelf om mee te bewegen.”

Motivatie Meedoen in de politiek betekent voor mij, weten wat er speelt in de dorpen, kernen en stad. Het contact met inwoners, bedrijven en maatschappelijke ondernemingen, vind ik heel belangrijk. Horen wat mensen beweegt en waarom zij zo gepassioneerd zijn over hun werk of activiteit. Weten wat zij doen. Zien wat voor de inwoner belangrijk is. De verbinding maken met mensen. Meedenken en beslissen over dingen die onze gemeenschap kunnen verbeteren. Zoals een beter speelbeleid in de gemeente. Schoolzones bij iedere school. Of iets heel kleins zoals een zebrapad dat mist bij de school om de kinderen een veilige route naar school te geven.

Voor mij is het belangrijk dat ieder kind fijn kan opgroeien in de gemeente Schagen. Kinderen zijn de toekomst en de toekomst wil je zo mooi mogelijk maken. Dit willen we doen door een aantrekkelijke gemeente te zijn en te blijven voor jonge gezinnen. Uitdagend speelbeleid. Scholen in elke kern. Ook goede sport accommodaties zijn belangrijk in alle dorpen. Als je toe bent aan je eigen plek, de mogelijkheid hebben om in je eigen kern te blijven wonen.

Een eigen thuis ziet er voor iedereen anders uit. De één droomt van een mooi appartement in de stad, de ander van een huis in de kern waar je bent opgegroeid. Kinderen die naar dezelfde school gaan als waar jij op hebt gezeten. Op dit moment is er een groot tekort aan woningen in de gemeente. Ik wil me hard blijven maken om 300 woningen per jaar te realiseren. We hebben in de afgelopen jaren bewezen, dat dit een haalbaar doel is. Bij de bouw van nieuwe woningen is het belangrijk om te kijken wat voor behoefte er qua woningtype leeft per kern. Hierbij houden we betaalbaar en duurzaam bouwen scherp in de gaten. Twee groepen verdienen extra aandacht bij de bouw van nieuwe woningen dit zijn de starters op de woningmarkt en de senioren. Samen kunnen we ons hard maken voor de woningbouw. Samen dromen van mooie plannen en deze verwezenlijken.

Wat mij een doorn in het oog is, is het achterstallig wegenonderhoud. Dit punt moet in de komende periode veel aandacht krijgen en verdient ook dat het deze periode opgelost wordt! Ook de veiligheid van de N9 is belangrijk. Rijkswaterstaat heeft deze weg aangeduid als een van de gevaarlijkste wegen in Nederland. Wij blijven aandringen bij het rijk om deze weg aan te pakken.

Wat ik altijd heel fijn vind als ik in de stad Schagen en de kustdorpen van onze gemeente dat je niet te hoeft te denken aan de aflopende parkeermeter. Geen zweet op de rug omdat je nog even stond te praten met een oud klasgenoot en je nu nog maar drie minuten hebt om terug te zijn bij je auto. Die natuurlijk aan de andere kant van de stad staat. Het parkeren in de gemeente Schagen moet gratis blijven.

Ook zal ik me blijven hard maken voor de infrastructuur op de lange termijn, ook al weten we dat veel infrastructuur vraagstukken, bij de provincie en het rijk een lange adem hebben. We moeten niet verslappen in het aandacht vragen voor infrastructuurvraagstukken, die voor ons in Schagen belangrijk zijn. De vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug, minder stoplichten op de N245, een zuidelijke randweg om de stad Schagen. Snel-fietspad richting Alkmaar.

Waarom CDA Schagen Het is een fantastisch mooie team die het CDA in Schagen samen vormt.  Deze geweldige groep mensen zet zich vol passie en bevlogenheid in voor de inwoners van de gemeente Schagen. Allen met hun kennis en kunde. Zij weten wat er speelt in de verschillende dorpen, kernen en stad. Zij maken de verbinding om samen met de inwoners, ondernemers en agrariërs mooie projecten te realiseren.

Levensmotto “Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is jezelf verliezen.”

Deze uitspraak van de Deense Filosoof Søren Kierkegaard

Contact 

Telefoonnummer: 06-22485577

Email: [email protected]

Ik heb ook een persoonlijke flyer gemaakt. Interesse? Klikt u dan hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.