Tim Slijkhuis

Steun fractielid

Over Tim: Tim is 33 jaar oud en samen met mijn vrouw en twee kinderen woonachtig in Schagen.

Achtergrond: Nadat ik mijn havodiploma behaalde op de lokale GSG ben ik vervolgens als 18-jarige naar de politieacademie gegaan. Inmiddels werk ik alweer ruim 15 jaar bij de Amsterdamse politie waar ik verschillende functies heb bekleed. Op dit moment zit ik in de afstudeerfase van de deeltijdopleiding Social Work welke ik volg aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is sporten ook een erg belangrijk onderdeel van mijn leven. Met het zwemmen, fietsen en hardlopen kan ik volledig mijn ei kwijt in de triathlon.

Mooiste plekje van gemeente Schagen: Dit is een lastige vraag want onze gemeente heeft zoveel moois te bieden. Als ik dan moet kiezen is dat toch echt het centrum, de markt te Schagen. Hier voel ik me als een vis in het water en op deze plek komen veel dingen samen: historie, uitstraling, ondernemerschap & gezelligheid.

Motivatie: Als politieman, student en vader bekleed ik meerdere posities in onze maatschappij. Hierdoor kan ik voor mijzelf een goed beeld schetsen wat er speelt onder de bevolking, inclusief de donkere kanten van onze maatschappij. Ook in Schagen is er sprake van een verhardende sfeer. Dit is iets waar we snel op moeten anticiperen. Over lokale problematieken of situaties vorm ik graag mijn mening en schroom ik ook niet om deze te uiten. Het gezegde “De beste stuurlui staan aan wal.” daar heb ik niet zoveel mee, ik doe er liever wat aan! Als professional heb ik veel affiniteit en ervaring met de portefeuilles veiligheid, sociaal domein waaronder specifiek jeugd. Bij mij persoonlijk staan ook sport, wonen, veiligheid en kansengelijkheid hoog in het vaandel. Eén van mijn wensen is ook om meer nieuwbouw te realiseren en te zorgen voor een betere doorstroming op de woningmarkt. Als volksvertegenwoordiger wil ik fungeren als klankbord en weten wat er speelt waardoor ik me onder meer hard kan gaan maken voor de bovenstaande thema’s.

Waarom CDA-Schagen: Na de cursus “politiek actief voor inwoners” die door gemeente werd aangeboden, ben ik de fractie van het CDA Schagen gaan volgen en lid geworden van het CDA. De standpunten/uitgangspunten van het CDA sluiten goed aan bij mijn eigen visie, normen en waarden. Ons nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA Schagen past bij mij en ik vind het een goed vervolg op het huidige programma. Als je ziet wat het CDA Schagen de afgelopen jaren heeft bereikt en gerealiseerd is dat iets waar je alleen maar trots op kunt zijn. Los daarvan, wat ik ook erg belangrijk vind, is dat het een warme club met mensen is waarbij ik me thuis voel.

Levensmotto: Winnen doe je met z’n allen!

Contact: Je kunt Tim bereiken via: 

E-mail: timcdaschagen@gmail.com 

Tim heeft ook een persoonlijke flyer gemaakt. Interesse? Klikt u dan hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.