14 juni 2021

Bezoek CDA-Veenendaal aan de Werkbij:

Op 10 juni heeft het CDA- Veenendaal een bezoek gebracht aan Imkerij de Werkbij in Veenendaal. Een bedrijf dat bijen centraal stelt in alles wat ze doen en produceren. Het bijenvolk is een drukke, goed georganiseerde gemeenschap, waar elke bij een taak heeft. De Werkbij gelooft dat elke inwoner van Veenendaal ook een taak en een plek heeft. Daarom bieden zij in hun bedrijf werkplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Niet omdat dit gefaciliteerd kan worden vanuit de gemeente, maar vanuit de intrinsieke overtuiging dat ondernemers ook de taak hebben om zorg te dragen voor de hele gemeenschap, net als bij de bijen.

Het was een inspirerend bezoek bij een bedrijf dat erg aan het uitbreiden is. Imkerij de Werkbij is een groothandel in honing en andere bijenproducten. Ze verwerkt honing van Nederlandse imkers, en importeert vanuit heel Europa (Spanje, Frankrijk & Oekraïne bijvoorbeeld) en is nu alweer te klein is voor haar eigen pand.

We hebben gesproken over de behoefte aan biodiversiteit, bijen in Veenendaal en de noodzaak om vanuit de gemeente dienstbaar faciliterend te zijn met betrekking tot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hierin flexibel te zijn als overheid. Het was een inspirerend bezoek en we komen graag nog een keer terug bij Imkerij de Werkbij

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.