#2 Alies Katerberg

Ik ben Alies Katerberg, 45 jaar en woon in Veenendaal West. Ik sta op nummer 2 bij de gemeenteraadsverkiezingen voor het CDA Veenendaal.
Naast mijn werk in de zorg doe ik veel vrijwilligerswerk, zo zit ik in het bestuur van Bouwdorp, help ik elk jaar mee met het organiseren van Recycle Sint Veenendaal, ben ik actief betrokken bij de Tiny Forest Veenendaal en ben ik initiator van wandelgroep de Veense HART ladies. De Veense HART ladies is een wandelgroep door en voor vrouwen en wandelen we elk jaar voor 2 goede doelen namelijk voor de Hartstichting en voor Pink Ribbon. En naast dit alles ben ik ook nog de trotse eigenaar van minibieb Het Goudvinkje wat als een menstruatieproducten uitgifte punt dient om menstruatie-armoede tegen te gaan.
Ik vind het heel erg belangrijk dat vrijwilligers hun goede werk kunnen blijven doen zonder last te hebben van allerlei administratieve rompslomp. Ook moeten goede ideeën en initiatieven uit de samenleving omarmd worden en ruimte krijgen.
Daarnaast is het hebben van een veilig gevoel als je overdag of s’nachts over straat gaat voor mij een vanzelfsprekendheid en daar moeten we alles aan doen om dit te waarborgen! Een veilige leeromgeving voor onze jongeren in Veenendaal is iets waar ik mij ook voor de volle 100% ga inzetten! Tenslotte wil ik meer aandacht voor dierenwelzijn want helaas krijgt dit nog niet de aandacht die het verdient.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.