13 februari 2021

‘Hart voor Zorg’-attenties voor zorgpersoneel van Zideris

‘Hart voor Zorg’-attenties voor zorgpersoneel van Zideris

“Mensen die werkzaam zijn in de zorg, zijn van onschatbare waarde. Juist in deze tijd waarin het werk extra zwaar is.”, vindt het CDA. Traditioneel bedankt het CDA op of rond Valentijnsdag, tijdens de Hart voor Zorg actie, alle zorgmedewerkers voor hun liefde en passie waarmee ze hun werk dagelijks doen. 

ZIDERIS

Dit keer bezochten CDA-fractievoorzitter Harold Schonewille en Schaduwraadslid Alies Katerberg woonlocatie Kostverloren van Zideris. Het CDA werd hartelijk ontvangen door Marjo de Lange (jobcoach en persoonlijk begeleider). Hoewel Zideris verschillende locaties in Veenendaal heeft, moest het bezoek zich door de coronamaatregelen helaas beperken tot 1 locatie. 

Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie met een eigen gezicht, eigen visie en eigen karakter. Zij bieden persoonlijke begeleiding en mensgerichte ondersteuning aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Kostverloren is een woonlocatie van Zideris in Veenendaal voor begeleid wonen. Oftewel je eigen stek op een gezellige plek. Daarnaast zijn er woonlocaties (Hollandia, Weverij en Kostverloren) en dagbestedingslocaties zoals Onze Winkel ‘t Erf en de Buitenzorglocaties Ruisseveen en Dragonder.

GENTLE TEACHING

Zideris onderscheidt zich van andere organisaties met gentle teaching, een nieuwe manier van cliëntenbegeleiding. Marjo de Lange is daar zelf erg enthousiast over deze mooie werkwijze. “We proberen onze bewoners zo goed mogelijk te begrijpen. We verdiepen ons in wat hij of zij heeft meegemaakt. We kijken naar de gezondheid en de dingen waar een cliënt last van heeft. Ook verdiepen we ons in wat onze cliënten leuk vinden en waar ze goed in zijn. Als we onze cliënten goed kennen en een warme, fijne band met elkaar hebben, begrijpen we elkaar veel beter en kunnen we hen beter ondersteunen.”

In de woorden van Zideris op de website: “Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers de cliënten begrijpen, en dat zij zich door ons gesteund voelen als ze het moeilijk hebben. Net als ieder ander, heeft de cliënt recht op een goede relatie met de mensen om zich heen. Dat je je veilig en geliefd voelt, en verbonden bent met anderen”. Dat het personeel deze werkwijze persoonlijk maakt, was voor de raadsleden van het CDA te ervaren tijdens het werkbezoek. 

CDA Veenendaal bedankt Zideris voor de hartelijke ontvangst, het goede gesprek en via Zideris alle Veense zorgmedewerkers voor hun Hart voor Zorg. Veel respect en waardering voor jullie dagelijkse inzet voor onze gezondheid en welzijn!

Voor meer informatie over Zideris of over gentle teaching, ga dan naar: https://www.zideris.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.