14 januari 2021

In Memoriam, Dick Cozijnsen

Op maandag 11 januari 2021 overleed Dick Cozijnsen. Dick was jarenlang actief voor de lokale afdeling van het CDA. Al sinds de jaren ‘70 was hij sterk betrokken bij de CHU in Renswoude.

Ook binnen de afdeling CDA Veenendaal heeft Dick veel rollen vervuld, waaronder raadslid in de Gemeenteraad in de periode 2009 tot 2018. Dat deed hij naast tal van andere vrijwilligersactiviteiten in Veenendaal, zoals zijn betrokkenheid bij de oprichting en het bestuur van de Stichting Buitenzorg, en zijn vrijwilligerswerk voor de Commissie Toekomst Kerkgebouwen en als voorzitter van de Bewonerscommissie van De Stoomwever.

Niet voor niets ontving Dick in 2017 een Koninklijke onderscheiding, toen hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. En in 2018 ontving hij vanwege zijn inzet voor een veilig en leefbaar Veenendaal bovendien nog de Oog voor Veenendaal prijs.

We herinneren Dick als een vriendelijk mens, met een groot rechtvaardigheidsgevoel, en als iemand die over zaken gepassioneerd uit de hoek kon komen. Het sociaal domein, waarop hij jarenlang woordvoerder was, lag hem na aan het hart. Op dit terrein had Dick autoriteit in de Raad en kon hij het verschil maken in de samenleving. Dick had bovendien de gave dat veel mensen hem mochten. Daarnaast was hij graag mentor voor hen die nieuw waren.

We verliezen in Dick een zeer gewaardeerd en betrokken lid van het CDA. We wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij dit verlies.

Namens de CDA-afdeling Veenendaal
Voorzitter Arjan Segers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.