24 november 2023

Terugblik op Tweede Kamerverkiezingen

Het CDA heeft een positieve campagne gevoerd, ondanks een tegenvallende landelijke uitslag. Dank aan alle stemmers, vrijwilligers en energiegevers voor #EenFatsoenlijkLand! We bouwen voort op ons lokale team.

We schrokken van de uitslagen, maar de hoopvolle campagne is een lichtpunt. De lokale inzet was geweldig, met ruim 8.000 geflyerde huizen en prominente kandidaten. Dank voor jullie toewijding. Laten we in Veenendaal, Rhenen, Velp, Renswoude, Lansingerland en waar dan ook in Nederland doorgaan met het herkenbare, vertrouwde CDA-verhaal van hoop!

Mijn waardering gaat naar het achterliggende team, dag en nacht toegewijd. Dankjewel team communicatie, social media, strategie, persvoorlichting, het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, beleidsmedewerkers, fotograaf, partijbureau, CDA Academie, campagneleiders en alle vrijwilligers!

Positiviteit blijft: we bouwen aan een nieuw CDA met Henri Bontenbal als partijleider. Dank aan CDA Veenendaal voor financiële, fysieke en mentale steun. Zonder jullie enthousiasme was deze campagne niet mogelijk. Dank aan allen die ons op welke manier dan ook hebben gesteund: reacties, bemoedigende woorden, stemmen en alle hulp. Jullie steun betekent veel!

De Kiesraad publiceerde afgelopen vrijdag dat mensen uit bijna heel Nederland (maar liefst 10 van de 13 kieskringen) op mij gestemd hebben bij de verkiezingen: in totaal 136 keer. Henri Bontenbal, Eline, Inge van Dijk, Derk Boswijk en Harmen Krul blijven topprestaties leveren als onze nieuwe Tweede Kamerleden. Laten we ze volop blijven steunen en samen verder bouwen aan een hoopvolle toekomst.

Frank Buijs
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.