10 oktober 2023

Uitnodiging open bijeenkomst "Omzien naar Elkaar" in Ronde Erf op vrijdagmiddag 10 november

Gemeentelijke taken rond participatie en zelfredzaamheid staan onder druk, nu en in de toekomst. Op vrijdagmiddag 10 november vindt hierover een themabijeenkomst plaats van 1500 tot 1800 uur in het Ronde Erf te Veenendaal met als titel "Omzien naar Elkaar".

We zoomen in op diverse knelpunten en oplossingen in de gemeentelijke taken rond participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd, nu en in de toekomst.

Keynote speaker is René Peters, deskundige op het gebied van jeugdzorg en onderwijs en op dit moment Tweede Kamerlid voor het CDA. Naast René zullen we ook lokale sprekers uitnodigingen op het gebied van ouderenzorg, participatie en zelfredzaamheid. Inmiddels hebben Erik Schalk, directeur Road2Work (re-integratie door middel van recycling e-waste), Marije Stegenga, stafmedewerker bij Reliëf (christelijke vereniging van zorgaanbieders) en Lea Donselaar (bedrijfspsycholoog met een specialisme op het gebied van stress en burn-out) hun medewerking toegezegd.

Dagvoorzitter is Frank Buijs, Veens kandidaat-Kamerlid vanuit het CDA. Frank gaat met de aanwezigen en de panelleden in gesprek over de kansen en uitdagingen van nu en in de toekomst, ook op basis van een aantal prikkelende stellingen.

Zoals de zorg nu is opgezet, staat dit vaak in de weg dat mensen voor elkaar zorgen. Participatie is niet (alleen) het terugleggen van verantwoordelijkheden en een verkapte vorm van bezuinigen, maar ook de manier waarop mensen elkaar liefhebben en voor elkaar van betekenis zijn.

Deze open bijeenkomst wil een breder perspectief bieden over afhankelijkheid en zorg. Hoe kunnen we voorkomen dat mensen in de zorg tussen wal en schip vallen? Zou de samenleving mensen niet minder moeten laten denken in afhankelijkheden en meer in oplossingen en wederkerigheid?

Maak jij je ook zorgen en/of heb je ideeën over hoe we beter kunnen omgaan met middelen en mensen? Laat van je horen en noteer deze bijeenkomst in je agenda!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.