03 september 2023

Veenendaler Frank Buijs op kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen

Afgelopen zaterdag werd bekend dat Veenendaler Frank Buijs op de kandidatenlijst staat voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november aanstaande. Uit meer dan 200 sollicitanten is hij op plek 41 terecht gekomen van de CDA kandidatenlijst.

Menno Vink, bestuursvoorzitter van het CDA Veenendaal: “Het is voor het eerst sinds heel lange tijd dat Veenendaal, ja zelfs de hele regio weer een ‘eigen’ CDA-kandidaat op de lijst heeft staan voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ik denk dat ik voor heel veel Veenendalers spreek als ik zeg dat dit echt de hoogste tijd was voor de derde stad van de provincie Utrecht. Frank staat voor een zorgzaam, gelijkwaardig en ondernemend Nederland. Ruim een jaar geleden kwam hij na ruim 30 jaar weer in Veenendaal wonen. Als slagerszoon uit de Hoofdstraat is hij hier geboren en getogen. Direct na zijn terugkeer werd hij actief in het bestuur en als schaduw-raadslid van de Veense CDA-fractie.

Harold Schonewille, fractievoorzitter van het CDA Veenendaal: “Zo helpt Frank sinds dit voorjaar de gekozen raadsleden met de voorbereiding van standpunten in de commissievergaderingen en in de gemeenteraad. Vanuit zijn toenmalige woonplaats Berkel en Rodenrijs was hij trouwens ook al jaren actief, zowel in de gemeentelijke, provinciale en landelijke politiek als in het bestuur vanuit het CDA."

Wat hoopt Frank Buijs eigenlijk voor een uitslag op 22 november? Frank: "Veel mensen zijn pas kort voor de verkiezingen bezig met het bepalen van hun stem. In de krantenpeilingen van vandaag wordt morgen de vis verpakt. Het zou mooi zijn als mijn club weer een mooie uitslag neerzet en ik daar een positieve bijdrage aan kan leveren. Het is supermooi om te zien wat een actieve en levendige afdeling het CDA Veenendaal is, ik merk veel energie en ben er van overtuigd dat we als team een mooi resultaat gaan neerzetten!"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.