11 maart 2019

Bescheiden verbeteringen, meer is nodig! Maurits de Haan vraagt gedeputeerden om de planning!

Molenlanden is een plattelandsgebied met een lage frequentie streekbusvervoer naar de dorpen. De nieuwe dienstregeling zorgt voor veel problemen in aansluitingen. Ouderen, studenten, forenzen en mensen die de (tweede) auto vaker willen laten staan, hebben daardoor al snel te maken met uren extra reistijd per dag. Tevens blijken reizigers slecht op de hoogte van de mogelijkheden van  de Belbuzz. We merken dat inwoners van Molenlanden alternatieven zoeken (aanschaffen scooter, auto, meerijden, aanschaf auto). 

Er wordt hard overlegd. Dat er problemen en knelpunten zijn, is volkomen duidelijk. Vanaf 31 maart worden voor Gemeente Molenlanden 2 bescheiden wijzigingen doorgevoerd.

1. In Molenlanden rijdt snelbus 391 in het vervolg ook op daluren van werkdagen elk half uur door naar de molens van Kinderdijk.

2. Lijn 74 krijgt een extra rit om 6.48 uur ‘s morgens van het Fortuynplein in Groot-Ammers naar het Schoonhovense veer. Die bus rijdt dan als lijn 90 door naar Utrecht. De aankomst daar om 08.00 uur maakt de bus aantrekkelijk voor scholieren, verwacht Qbuzz

We horen en zien dat er aan gewerkt wordt en willen daar graag een goed beeld van krijgen, daarom stelt Maurits de Haan statenvragen over de manier waarop de provincie klachten en knelpunten verzameld, welke aanpassingen al gedaan zijn en welke nog in de planning zitten. Hoe is het met het reizigersaantal sinds 9 december en wat gaan we doen om de mensen weer meer gebruik te laten maken van het OV, ofwel hoe maken we het OV aantrekkelijker? Hoe staat het met de overstapplaats rond de A27 en tenslotte willen we weten hoe de mensen geïnformeerd worden over de Bestelbuzz.

Maurits de Haan stelt problemen met OV in Molenlanden aan de orde in de provincie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.