30 maart 2021

De Heer is waarlijk opgestaan! Een grotere bevrijding is er niet!

We leven in de tijd voor Pasen. Een tijd om extra stil te staan bij het feit dat we een Heer hebben die niet alleen gestorven is, maar die is opgestaan en daarmee de dood heeft overwonnen. Een grotere bevrijding bestaat er niet. Ik herhaal in dit verband 1 Korinthe 15 nog maar een keer. ‘Als Christus niet is opgestaan……….. is uw geloof nutteloos.

Een bemoedigend citaat las ik een dezer dagen in Trouw van Nobelprijswinnaar Max Planck (1918): ‘Ik heb mijn leven aan de wetenschap gegeven en ben tot het besluit gekomen dat er een persoonlijke God is die mijn leven in zijn hand houdt’. Deze natuurkundige is bekend van de kwantumtheorie. Dan zit je diep in de natuurkunde om te snappen hoe de dingen in elkaar zitten. Als je dan tot die conclusie komt, zegt dat wel wat. Ook al leefde de man in het begin van de vorige eeuw. 

Hoe vertaalt zich dat in de politiek? Dat begint met de erkenning dat er een God is boven ons en dat wij instrumenten in Zijn hand zijn, om te dienen.

Eerst die erkenning en dan komt het dienen vanzelf. Met begrippen als gerechtigheid, solidariteit, barmhartigheid en zo veel meer. 
Recent hoorde ik dat ouders die aangaven niet gelovig te zijn hun kind toch aanmelden op de christelijke school. Ze vonden het wel belangrijk dat hun kinderen de verhalen uit de bijbel hoorden. Dat was goed voor hun vorming. Dat is mooi en zeker waar maar dan blijft het ‘een verhaal’. Dan mis je toch de kern, de overtuiging dat er een God is die je leven in zijn hand houdt.

Ik gun het CDA dat die ‘overtuiging’ de motor blijft van het politiek handelen en niet 'het verhaal’.

Allen fijne paasdagen gewenst en wees er van verzekerd: De Heer is waarlijk opgestaan!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.