07 november 2020

Zet hem op!!

...het mondkapje!

Het dragen van een mondkapje is sterk aanbevolen. Je draagt hem in de eerste plaats niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. Het dragen van een mondkapje is inmiddels ook verplicht in allerlei situaties.

Ook een mondkapje met een glimlach? Neem contact op!

Het CDA vindt het belangrijk dat het advies wordt opgevolgd, we willen een handje helpen. Daarom hebben we mondkapjes om uit te delen voor wie er één kan gebruiken. Neem contact op met CDA Molenlanden, via een raadslid of bestuurslid of op de manier hoe u wilt. We kunnen allemaal meedoen in het terugdringen van het Corona-virus.

Samen krijgen we corona onder controle

We missen het sociale contact

De lockdown en de 1½ meter maatschappij veroorzaken dat veel mensen nu meer stress en angst ervaren. We kunnen heel veel niet: samen zijn, gezellige dingen doen, feestvieren, een knuffel geven, langs de lijn staan, samen naar de kerk gaan.
Dat soort dingen maakt ons gelukkig en daarin moeten we al een flinke tijd veel nalaten. Zelfs een glimlach geven of krijgen gaat een stuk lastiger door de mondkapjes.

Het kan nog wel even duren....dus hou vol!

Aandacht voor elkaar

Veel mensen worden moedeloos van de situatie. Begrijpelijk! We missen onze contacten, onze familie, onze club, onze gemeente en onze collega's. Sommigen hebben van dichtbij meegemaakt hoe verschrikkelijk corona kan zijn. We zijn allemaal mensen, met onze eigen zorgen, angsten en problemen. Sommige angsten monden uit in haat en complot-ideeen. Met haat en angstzaaien gaan we elkaar niet helpen. We hebben wel allemaal behoefte om geliefd te worden. Als we iets in deze tijd nodig hebben, is het wel liefde, aandacht, het omzien naar elkaar. Laat regelmatig iemand merken dat je hem ziet. Een bekende of juist onbekende: een cassière, de boa, de buurman, een voorbijganger. Wellicht veroorzaak je zo toch een glimlach op een gezicht.

Heb aandacht voor elkaar, zet hem op!

Dank voor je inspanningen tijdens deze coronacrisis!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.