Bouwe van der Weide

Fractievoorzitter

Mijn naam is Bouwe van der Weide. Ik ben geboren en getogen in de Drentse plaats Meppel. In 1990 kwamen mijn vrouw Jolanda en ik vanuit Wolvega met onze twee oudste kinderen in Zeewolde wonen. Hier zijn onze jongste 2 kinderen geboren. Iedereen in mijn omgeving vroeg zich af waarom ik naar Zeewolde trok. Dat was gelegen in de samenhorigheid die ik hier aantrof en de centrale ligging van onze plaats. Ik heb een klusbedrijf : “ Bouwe Helpt “. 

Wat mijn activiteiten betreft in Zeewolde. Ik speel al jaren hockey bij HCZ. Ook heb ik mijn steentje bijgedragen aan de verschillende musicals in Open Haven : Ester, Nöomi, Jozef, Mozes en Marie. Verder ben ik hardloper en Fietser.

Ik wil me graag inzetten voor ons mooie dorp en dat met het CDA. Ik krijg het gevoel dat alles een beetje komt stil te staan in Zeewolde. Maar het jongste dorp van Nederland heeft geen stilstand nodig, maar vooruitgang. We moeten ontwikkelen van een “ik naar een wij maatschappij”. Dus een dorp waar plaats is voor de jongeren en ouderen. Een plaats waar ruimte is voor hulpbehoevenden ouderen. En ruimte voor onze jongeren die zich hier willen vestigen. Voor al de ontwikkelingen wil ik me met enthousiasme gaan inzetten. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.