Bedrijvigheid

Het CDA wil graag het initiatief nemen om samen met de ondernemers te kijken naar de mogelijkheden voor een innovatiecentrum en een opleidingscentrum voor beroepsonderwijs. Dat moet een plek worden waar startende ondernemers tegen lage kosten, met steun van bestaande ondernemers, nieuwe diensten en producten ontwikkelen die vervolgens weer geïmplementeerd kunnen worden in bestaande bedrijven of uit kunnen groeien tot nieuwe succesvolle ondernemingen. Dat houdt het bedrijfsleven vitaal en concurrerend.

Er zijn tal van private initiatieven om b.v. zorgboerderijen op te richten. Daar is zelfs investeringsbereidheid voor bij bedrijven. Het gaat om een creatieve, informele zorg als oplossing!
De uitbreiding van Trekkersveld III biedt volop kansen voor nieuwe bedrijven.

Het CDA wil dat er een permanente overnachtingslocatie voor chauffeurs van trucks komt op het Trekkersveld met voorzieningen zodat de overlast en schamele huidige oplossing te niet wordt gedaan.De veiligheid van de werkomgeving van de bedrijfsterreinen moet verbeterd worden door een geavanceerd camerabewakingssysteem.

Ook wil het CDA in Zeewolde dat we binnen ons economisch beleid meer aandacht hebben voor familiebedrijven en hun bijzondere positie.
• De samenwerking tussen ondernemers kan gestimuleerd worden door bijv.professioneel parkmanagement. 
• De gemeente zal de betrokkenheid van bedrijven kunnen verbeteren door, via gerichte communicatie, eerder inzicht te geven in relevante dossiers.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.