Jongeren

Met een vernieuwde en verjongde lijst worden de tieners, twintigers en dertigers in Zeewolde goed vertegenwoordigd door het CDA. Wij zijn een volkspartij en vinden het belangrijk dat alle leeftijdscategorieën vertegenwoordig worden. Met twee twintigers (Nicole Smit en Elise Hordijk) en een tiener (Rosalie Vels) op de kandidatenlijst hebben wij een unieke lijst waarbij zowel jong als oud vertegenwoordig wordt. Wij zetten ons in voor de jongeren, zij hebben de toekomst en moeten het dorp in de toekomst draaiend houden. Het binden van de jongeren aan Zeewolde is nu met de vergrijzing, belangrijker dan ooit.

Betaalbaar wonen

Als tiener, twintiger en dertiger is het steeds lastiger om “betaalbaar” te wonen. De wachttijden voor sociale huurwoningen lopen enorm op. De huurhuizen in de vrije sector zijn niet te betalen en daarnaast is de gemiddelde huizen(koop)prijs in Zeewolde flink gestegen. Dit is goed nieuws voor de huidige huizenbezitters maar funest voor de starter. Het CDA wil zich inzetten voor de jongeren en starters onder ons. De focus van de groei van Zeewolde moet meer komen te liggen op starterswoningen, studio's, tiny houses en small houses. Zeewolde moet voorkomen dat starters noodgedwongen uitwijken naar andere dorpen of steden, omdat er woningnood is of ontstaat. Het CDA Zeewolde is voor het versnelt afbouwen voor de polderwijk en bouwen in al bestaande woonwijken waar dit mogelijk is. Naast dat dit zorgt betaalbare woningen, zorgt dit ook voor minder overlast van onder andere bouwverkeer.

Voorzieningen & Sport

Om Zeewolde aantrekkelijk te maken voor jongeren is een groei van de voorzieningen noodzakelijk. De economie digitaliseert en dit zorgt ervoor dat steeds meer winkels moeten sluiten. Het CDA maakt zich sterk voor de ondernemers, jongeren en ouderen; er verdwijnen steeds meer voorzieningen omdat Zeewolde onvoldoende groeit. Het CDA vindt sport een verbindende factor waarin geïnvesteerd moet worden; een betaalbaar en degelijk zwembad is daar een onderdeel van.

Jongeren activiteiten

Vaak horen we van de jongeren dat er niets te doen is in Zeewolde voor hun leeftijd. Hier moet verandering in komen. Zeewolde biedt namelijk enorm veel mogelijkheden voor activiteiten. Denk aan de talloze evenementen die we hadden en/of hebben; Slick-outdoor, een survival run en bijvoorbeeld New Years Eve. Zeewolde moet laagdrempelig worden voor het organiseren van evenementen en de samenwerking zoeken met organisatoren van deze evenementen.

Uitbreiding RSG Levant

De leerlingen van HAVO en VWO kunnen tot en met het derde jaar naar RSG Levant. Vanaf het vierde jaar moeten ze naar de locatie in Harderwijk, RSG Slingerbos. Wij willen ons sterk gaan maken dat op lange termijn HAVO- en vwo-leerlingen hun middelbareschooldiploma op RSG Levant kunnen halen.

Busvervoer

Zeewolde is erg afhankelijk van het busvervoer, aangezien we niet beschikken over een treinstation. Helaas is niet iedereen te spreken over de tijden dat er bussen rijden. Wij willen hierom graag het busvervoer van en naar Zeewolde verbeteren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.