Een plek voor jongeren

Betaalbaar wonen

Als twintiger of dertiger is het steeds lastiger om “betaalbaar” te wonen. De wachttijden voor sociale huurwoningen lopen enorm op. De huurhuizen in de vrije sector zijn niet te betalen en daarnaast is de gemiddelde huizen(koop)prijs in Zeewolde flink gestegen. Dit is goed nieuws voor de huidige huizenbezitters maar funest voor de starter. Het CDA wilt zich inzetten voor de jongeren en starters onder ons. 

Het CDA stelt dat Zeewolde best kan groeien zonder het verlies van de karakteristieken van ons dorp. Bij voorkeur moet deze groei in Zuid plaatsvinden. Ook moet er plaats zijn voor zgn. pauzewoningen (tijdelijke woningen voor daklozen en gescheiden mensen) en mogelijkheden voor beschermd wonen.
Het overstijgende thema voor Zeewolde lijkt dan ook: ‘versnelde bouw’, niet langer aarzelen met locaties en gevarieerde bouw. Dit moet zowel via sociale huur als via goedkope bouwprojecten. Dit laatste zou via studio’s en ‘small’ houses projecten voor jong en oud moeten kunnen komen. Ook het samen bouwen op boerenerven of het initiatief zoals  'De Knarrenhof’ zijn kansrijk. Het gaat om ‘denken buiten de gebaande paden’.
 

Psychologische hulp

Tegenwoordig moeten jonger die onder de 18 jaar zijn en psychologische hulp nodig hebben en willen, via de gemeente ´bewijzen´ dat deze hulp ook echt benodigd is. De tijd van het aangeven bij de gemeente dat er hulp nodig is tot het echt hulp krijgen duurt veel te lang. Wij gaan ons sterk maken om dit te veranderen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.