Carla van Dongen-van de Wiel

Fractielid

Mijn naam is Carla van Dongen-van de Wiel, als een echt polderkind geboren in Swifterbant, toen nog Z.IJ.P, Zuiderlijke IJsselmeerpolders, genoemd. Ik was baby nummer 65, daar ben ik ooit eens achtergekomen.

Ik ben getrouwd met Gert-Jan, samen hebben wij 4 kinderen, in de leeftijd van 13 tot 19 jaar. Sinds 1996 ben ik inwoner van Zeewolde, wonend in het buitengebied.

Toen de kinderen naar de basisschool gingen ben ik gestopt met werken en heb ik de vrijgekomen tijd opgevuld met vrijwilligerswerk, hulpouder op de scholen en in werkgroepen van de rk parochie Sterre der Zee. Ook heb ik me jaren ingezet in de schoolbesturen SKOZ, WSNS en SIBZ ( Stichting Katholiek Onderwijs Zeewolde, Weer Samen Naar School en Stichting Interconfessioneel Basisonderwijs Zeewolde) en het parochiebestuur. Daarnaast uiteraard thuis de zorg voor de erftuin, de catering in drukke (oogst)tijden en het 'taxivervoer' van onze kinderen.

Sinds een aantal jaren ben ik weer werkzaam in de thuiszorg (bij Allerzorg) als verpleegkundige in de wijk. Met veel plezier en voldoening. Mijn werkgebied is met name Zeewolde.

Mijn politieke focus op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen gaat momenteel uit naar dat wat ik op de werkvloer ervaar en wat mij raakt. Vragen, situaties en problematiek waar mensen tegen aan lopen, onwetendheid over wegen die men kan bewandelen om steun en ondersteuning te mogen ontvangen. Daar is nog veel eer te behalen en daar wil ik me voor inzetten binnen de gemeentelijke politiek. Een warme betrokken leefgemeenschap, hier in ons Zeewolde, een waaier van zorg en betrokkenheid, over alle leeftijden, 'rangen en standen', de haalbare participatiesamenleving?

Daarvoor wil ik mijn oren en 'voelsprieten' gebruiken om te horen wat mensen in onze gemeente bezighoudt. Om de vertaalslag te maken naar de gemeentelijke politiek. Zo kan ik op een actieve manier inbreng leveren in onze CDA kopgroep.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.