31 mei 2012

Bericht van uw lijsttrekker

Beste CDA-vrienden,

Ik ben overdonderd door deze uitslag.Ik had met veel rekening gehouden,maar niet met deze duidelijke keuze in 1 ronde.Ik was klaar voor de tweede ronde in de partij.Maar in plaats daarvan gaan we samen het land in. 
Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat zoveel leden in mij hebben gesteld. Ik ben mij ook bewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust. Een verantwoordelijkheid om te bouwen aan onze partij.En het zelfvertrouwen terug te geven aan alle CDA'ers in het land
Ik zal er staan op 12 september.Ik zal er staan voor het CDA.En met het CDA zal ik er staan voor Nederland. Ik zal knokken voor iedere kiezer.Voor elke stem.Drie weken geleden stelde ik mij kandidaat.Omdat ik mij verantwoordelijkheid voelde voor het CDA.En met het CDA voor Nederland.
De afgelopen weken is mijn motivatie alleen maar toegenomen. Ik zag de volle zalen. Ik zag duizenden betrokken leden. Ik ben er trots op lijsttrekker voor dit CDA te mogen zijn. 
Ik wil hier mijn dank uitspreken aan de vijf andere kandidaten en hun teams  voor de eerlijke en inhoudelijke debatten die we de afgelopen twee weken hebben gevoerd. Liesbeth Spies, Madeleine van Toorenburg, Marcel Wintels en Henk Bleker stonden er ook door zich kandidaat te stellen. En Mona Keijzer. Mona kwam, zag en won de harten van velen. 
Zij en hun campagneteams hebben ook bijgedragen aan het enthousiasme dat ik de afgelopen weken heb zien ontstaan. Het zijn echte CDA'ers waar de partij trots op mag zijn.Maar ik wil ook Ruth Peetoom en het partijbestuur bedanken. Zij besloten onder hoge druk tot deze lijsttrekkerverkiezing.Zij bliezen de partij nieuw leven in. Het bewijs is de hoge opkomst.
Ik heb de afgelopen weken een groeiend zelfvertrouwen in het CDA gezien. Overal waar we kwamen was de zaal te klein en de tijd te kort. We hebben gesproken over de toekomst van onze partij. We hebben gesproken over de afgelopen jaren.Ik hoop dat deze uitslag alle CDA'ers zal verenigen.Ik zal daar alles voor doen. Want een sterk CDA van binnen, betekent een sterk CDA van buiten.
Maar voor alles hebben we gesproken over Nederland. Omdat wij ons als CDA'ers verantwoordelijk voelen voor ons land. Behouden wat goed is, en hervormen wat nodig is.
Want mensen maken zich zorgen.Over hun baan, over hun toekomst over verruwing op straat.Een sterk CDA biedt een antwoord op die zorgen. Het CDA wil de economie hervormen, om nieuwe zekerheden te bieden.We brengen onze schulden terug, omdat de generaties na ons niet voor ons mogen betalen. En we pakken verruwing op straat aan want we willen respect en fatsoen terug. 
Met de blik op de toekomst, en met oog voor elkaar. 
Dat was de boodschap van het Strategisch Beraad.Het is een boodschap die staat als een huis.Het is een boodschap die mij dierbaar is.Dat is de boodschap die ik met het CDA wil uitdragen.
De afgelopen week mocht ik bijdragen aan het tot stand komen van het Lenteakkoord.Ik heb dat met overtuiging gedaan.Want ik wil een CDA dat er staat als het nodig is.Ik wil politiek vanuit overtuiging.In het besef dat je alleen samen tot oplossingen kan komen.De afgelopen weken waren er partijen die ja zeiden toen zij geroepen werden.Zij wilden bouwen aan de toekomst.Ook als dat niet vanzelf gaat.Maar er waren ook partijen die hun blik van de toekomst afwendden. Zij roepen liever wat anderen fout doen, dan dat ze aan oplossingen bijdragen. 
Mijn manier van politiek bedrijven is anders. Ik wil politiek met de blik op de toekomst en met oog voor elkaar. 
Ik zal er staan op 12 september.Staan voor het CDA.Staan voor Nederland.Ik zal er staan voor U.
Met vriendelijke groet, 
Sybrand Buma

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.