04 maart 2024

Breng speeltoestellen terug op het Burgemeester Loeffplein

Afgelopen zomer werd het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch omgetoverd tot een bruisend Pop-up Stadspark, een initiatief van Den Bosch Partners. Dit tijdelijke park, dat voor een periode van drie maanden werd aangelegd, had als doel de aandacht te vestigen op de vergroening en verbetering van de leefbaarheid van de binnenstad. Naast groen en bankjes bevatte het park ook kleine speeltoestellen, waardoor het een aantrekkelijke plek werd voor spelende kinderen.

Momenteel wordt het Burgemeester Loeffplein vergroend en volgens het inrichtingsplan zullen er enkele bankjes worden geplaatst. Echter, het CDA mist in het plan speeltoestellen, waar grote behoefte aan is. In het hele kernwinkelgebied, met uitzondering van de kelder van de Arena, zijn geen speeltoestellen te vinden. Het CDA benadrukt dat het toevoegen van speeltoestellen de aantrekkelijkheid en belevingswaarde van de binnenstad vergroot. Met speeltoestellen op het Loeffplein creëer je een plek waar kinderen tussen het winkelen door met hun ouders of grootouders even kunnen uitrennen en zich kunnen vermaken, waardoor ook een ontmoetingsplek ontstaat voor volwassenen.

Door raadsvragen te stellen hierover, hoopt het CDA een blijvende verbetering van de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad van Den Bosch te realiseren. Het voorstel om speeltoestellen toe te voegen aan het stadscentrum draagt niet alleen bij aan het vermaak van kinderen, maar ook aan het bevorderen van sociale interactie en ontmoetingen tussen volwassenen. Lees hier onze schriftelijke vragen.

Fotografie: Ben Nienhuis in opdracht van Den Bosch Partners

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.