Freek van Genugten

 

Freek van Genugten, #2 | Zuid

Leeftijd: 40 jaar
Woont: op Zuid
Gezin: getrouwd, vader van een dochtertje
Werk: Fractievoorzitter CDA-fractie, Secretaris/Beleidsmedewerker Bisdom van ’s-Hertogenbosch
Houdt van: wielrennen, buiten zijn, lekker koken voor en eten met vrienden en familie
Gaat voor: de menselijke maat in beleid centraal stellen, niet alles onnodig ingewikkeld maken

“Samenleven is voor mij: minder ik, meer wij”

Freek is een jonge vader met een groot sociaal hart. Dat laat hij zien in zijn werk voor het Bisdom en als fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad. Hij weet wat er speelt en vertaalt dat naar de politieke arena. Als stabiele kracht binnen het CDA zet Freek zich in voor een veilige en sociale leefomgeving met voorzieningen die toegankelijk zijn voor iedereen. Ook maakt hij zich hard voor het aanpakken van (kinder)armoede. Zo introduceerde het CDA eerder al het Bosch Kindpakket, wat zelfs landelijk aandacht kreeg.

“Ik ben opgevoed vanuit het principe: je leeft niet alleen voor jezelf dus als je iets voor een ander kan doen, moet je dat zeker niet nalaten. De politiek geeft mij de kans om iets voor anderen te betekenen en mijn idealen te realiseren. Niet alleen door te praten maar vooral door te doen. Ook privé leef ik volgens dat idee. Zo ben ik naar Santiago gefietst om geld in te zamelen voor een stichting die kinderen in armoede een leuke verjaardag bezorgt, naar Rome voor Stichting Alzheimer, ik bezoek mensen die eenzaam zijn en ik heb er een gewoonte van gemaakt altijd iedereen op straat te groeten. Een klein gebaar, maar ik geloof echt dat de samenleving daar vriendelijker van wordt. En voor iemand die eenzaam is, is het misschien wel het enige contactmoment van die dag.”

Veiligheid en leefbaarheid zijn de twee thema’s die centraal staan als het gaat om zijn wijk Zuid.

“Zuid is echt een familiewijk. Mensen die zijn opgegroeid op Zuid blijven ook graag op Zuid wonen. Je ziet dus veel jonge gezinnen, maar ook veel ouderen. Ik maak me dan wel eens zorgen over de verkeersveiligheid, op de Pettelaarseweg en Zuiderparkweg bijvoorbeeld. Dat zijn soms echt racebanen. Kinderen en ouderen moeten die weg oversteken om naar school of het winkelcentrum te komen. Dat vind ik echt een aandachtspunt. Iedereen moet veilig over straat kunnen of dat nu met een rollator, wandelwagen of kinderfietsje is. Verder is Zuid natuurlijk vooral een wijk met goede voorzieningen. Dat moeten we vooral zo houden. Ik ben dan ook blij dat de Zuiderschans bijna klaar is, een mooie plek waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. Op mijn verlanglijstje staat nog wel een upgrade van de Zuiderplas als recreatieplek met een goede horecavoorziening. Daar gaan we ons voor inzetten. Prachtig toch als je om de hoek niet alleen kunt sporten, wandelen en zwemmen maar ook lekker een terrasje kan pikken aan het strand.”

#raaddb #teamcda #gelijkekansen #sociaal #bruggenbouwen #kloofverkleinen #iederkinddoetmee #GR22 #geenkindinarmoede #boschkindpakket #fijnwonen #dorpenenwijken #gezin

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.