03 februari 2019

CDA Den Bosch wil gevaarlijke A2 bij Rosmalen verbreden

De A2 tussen Empel en Rosmalen hoort bij de tien gevaarlijkste wegen van Nederland. Verbreding van de snelweg is volgens de Bossche fractie van het CDA een van de oplossingen voor de verkeersdruk en de verkeersonveiligheid op dat traject.

De Bossche fractie van het CDA maakt zich zorgen en wil dat gekeken wordt naar oplossingen. Als het gaat om het hoogste aantal verkeersongevallen in Nederland, behoort de vijf kilometer snelweg tussen Rosmalen en Empel tot de tien gevaarlijkste. Vorig jaar stond dit traject op de negende plek. Maar het aantal ongelukken (89) is gelijk gebleven.

Het aantal ongelukken op deze plek is sinds 2010 met meer dan 50 gestegen. In 2010 vonden er 31 ongevallen plaats in 2013 66 en de laatste twee jaar dus 89. Dit terwijl de provincie actief bezig is om het aantal ongelukken in Brabant naar 0 terug te brengen.

“Dit is een punt waar we echt op achterlopen”, zegt Statenlid Marianne van der Sloot (CDA). “We merken dat er teveel gevaarlijke wegen zijn in de provincie. Hier moeten we wat aan doen. Dat betekent: het aanpakken van wegen en zorgen dat er geen files komen.”

Ingrid van Zwambagt van het CDA in Den Bosch denkt dat verbreden van de weg daarbij zou kunnen helpen. Ze roept het college van B&W op om de zaak snel te bekijken en op korte termijn met een oplossing te komen. Van der Sloot: “Een ‘gevaarlijkste snelweg’, die wil je gewoon niet hebben.

Bekijk het filmpje hier: https://www.dtvdenbosch.nl/cda-den-bosch-wil-gevaarlijke-a2-bij-rosmalen-verbreden/content/item?1119359

(bron: DTV Den Bosch)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.