25 december 2023

Iedereen doet mee met de Bossche Pas

Een gemeente waar iedereen kan meedoen. Dat is een van onze belangrijkste aandachtspunten. Inwoners met een lager inkomen moeten veel keuzes maken als het om geld gaat. Sociale, culturele en sportactiviteiten worden vaak als eerste geschrapt, terwijl deze juist een belangrijke rol spelen in het welzijn van inwoners. Daarom heeft het CDA ’s-Hertogenbosch zich de afgelopen twee jaar hard gemaakt voor de introductie van een Bossche Pas. Een pas die het mogelijk maakt voor iedereen om eens naar het theater te gaan, te sporten of deel te nemen aan sociale activiteiten. Al in 2021 dienden we een motie in voor de komst van de Bossche Pas, komend jaar gaat hij er eindelijk komen!

De Bossche Pas is bedoeld voor alle Bosschenaren en geeft allerlei kortingen op producten en activiteiten bij de aangesloten partners. Voor inwoners met een laag inkomen komt er een tegoed op de pas voor sport, cultuur en sociale activiteiten. Daarnaast geeft de pas eenvoudig toegang tot financiële regelingen voor mensen die daar op basis van hun inkomen recht op hebben. Zo willen we ervoor zorgen dat inwoners beter bekend zijn met deze regelingen en er ook echt gebruik van maken.

Op dit moment wordt nog hard gewerkt met maatschappelijke organisaties en ondernemers om de stadspas te vullen met een breed, aantrekkelijk aanbod. Als alles gaat zoals gepland dan wordt de Bossche Pas 1 september 2024 gelanceerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.