Cas de Quaij

Cas de Quaij, nummer 18 op de lijst. 

Mijn naam is Cas de Quaij, 51 jaar. Niet geboren maar wel getogen in Brabant woon ik alweer 7 jaar in deze prachtige gemeente. In het dagelijkse leven ben ik actief als secretariaatsvoerder voor diverse instellingen, waaronder de Maltezer Orde. Daarnaast doe ik veel bestuurlijk werk voor o.a. culturele en kerkelijke organisaties en help in de mantelzorg.

Als historicus ben ik breed geïnteresseerd – zowel het wereldgebeuren als wat er om de hoek gebeurt. Ik wandel graag door onze wijken en dorpen met een open oog voor de mensen om mij heen. Thuis lees ik  biografieën en literatuur maar mensen ontmoeten boeit mij het meeste. Corona heeft ons laten zien hoe belangrijk vriendschap en sociale contacten zijn. 

De wereld beter maken, voor minder doe ik het niet als het gaat om politiek – vanuit principes werken aan praktische oplossingen met de lange termijn als perspectief – dus ook in mijn wijk Deuteren.

Onze woonplaats beter doorgeven aan de volgende generaties. Of het nu om veiligheid, verkeer, ruimte, wonen of zorg gaat. Vanuit ’s-Hertogenbosch is het maar één stap naar het paradijs… Maar we kunnen vanuit onze welvaart ook minder goede beslissingen nemen of de boel laten lopen. 

Graag zet ik mij in voor een partij die de mens als deel van de gemeenschap ziet en de problemen van nu maar ook van overmorgen in het vizier houdt. Belangen afwegen en wijze keuzes maken. Voor mij is dat de drijfveer om kandidaat te zijn voor het CDA. Met vertrouwen in de toekomst. Samen aan de Slag.

 

Gemeenteraadsverkiezingen / 's-Hertogenbosch / 16 maart 2022 / CDA Den Bosch

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.