Iuri Martins

 

Iuri Martins, #9 | Binnenstad

Leeftijd: 18 jaar
Woont: in de binnenstad
Gezin: woont samen met zijn ouders, drie zusjes, twee konijntjes en een hondje genaamd Buddy
Studie: student AV-Specialist/Filmmaker aan het Koning Willem 1 College
Houdt van: produceren van films (camera, licht, geluid, montage) en miniaturen maken voor het poppenhuis van mijn zusjes
Gaat voor: goed passend onderwijs en betere jeugdzorg

“Stel de menselijke maat boven bureaucratie”

Op nummer 9 op onze lijst en de jongste deelnemer aan deze verkiezingen is Iuri Martins. Geboren in Rio de Janeiro en getogen in ’s-Hertogenbosch waar hij sinds zijn derde al woont. Iuri is een Bosschenaar in hart en nieren en staat te trappelen om Bossche jongeren een stem te geven in de gemeenteraad.

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de politiek, ik houd van de discussies over maatschappelijke vraagstukken en vind het belangrijk om mee te praten. Ik vind het een grote eer om in de top 10 te staan, maar ik ben sowieso ook erg dankbaar dat ik op de lijst sta. Jongeren zijn zwaar ondervertegenwoordigd in de politiek. Onze gemeenteraad moet een goede afspiegeling zijn van de maatschappij.”

Twee thema’s gaan Iuri bijzonder aan het hart: goed passend onderwijs en jeugdzorg van kwaliteit. Dit komt deels door zijn persoonlijke ervaring.

Ik heb zelf 4 jaar van mijn middelbare schoolcarrière thuis doorgebracht omdat de school waarop ik zat mij niet de juiste begeleiding kon geven op het gebied van hoogbegaafdheid. Uiteindelijk is het mij toch gelukt om via het staatsexamen cum laude af te studeren. Ik doe nu een leuke opleiding, ik zit in de Centrale Studentenraad en doe mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar niet iedereen komt er zo goed uit. Veel jongeren lopen vast en verdwalen in de bureaucratische molen. We moeten zorgen dat de menselijke maat vooropstaat. Dat geldt uiteraard ook voor de jeugdzorg. Een uitdaging daar is ook destigmatisering. De jeugdzorg wordt nu vaak gezien als alleen maar jeugdreclassering terwijl problemen heel breed en divers zijn. Veel jongeren worstelen met problemen, bijna iedereen krijgt ermee te maken. Het is belangrijk dat we dat zien en zorgen dat er voldoende ondersteuning is voor kwetsbare jongeren. De gemeente kan daarin heel veel maar moet dat ook willen. Het is tijd om een nieuw sociaal contract met de nieuwe generatie te tekenen.”

#Jeugd #Jongeren #Gezin #073 #GR22 #TeamCDA #Jongerenindepolitiek #DenBosch #Thuiszitters #BosschePolitiek #Gemeenteraadsverkiezingen #GemeenteDenBosch #MBO #NieuweGeneratie #CDJA #CDA #NR9 #KW1C #Ervaringsdeskundige #Verkiezingen #GetToKnowMe #MBOStudenten #Hoop #Passend #Onderwijs #Jeugdzorg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.