18 november 2023

CDA en andere belangstellenden bij Tolzicht en De Beekwal

Op donderdag 16 november zijn de CDA-fractie en bestuur, samen met andere belangstellenden uit onze gemeente, op bezoek geweest bij woonzorgcentrum Tolzicht. Er is verbouwd in Brummen en er wordt een nieuw woonzorgcentrum gebouwd in Eerbeek door Riwis Zorg&Welzijn, samen met Veluwonen. Daar wilden we meer van weten en dus vooral ook hoe het er voorstaat met de ouderenzorg in onze gemeente. 

We werden hartelijk ontvangen door Gea Dijkhuizen, manager VVT (Verpleging Verzorging en Thuiszorg). Zij en haar twee collega's Maria Cornelissen en Harrie Meijer hebben ons veel verteld en vragen beantwoord over de zorg in de beide woonzorgcentra Tolzicht en De Beekwal.  Zoals bijvoorbeeld over de keuze voor kleinschalige zorg. Dit is een woonvorm die zo veel mogelijk op thuis lijkt. Persoonlijke aandacht, huiselijkheid en zinvolle daginvulling zijn belangrijke uitgangspunten. Maar ook heel veel andere vragen zijn beantwoord, zoals: blijven de woonzorgcentra bestaan in onze gemeente? Welke zorg wordt er geleverd? Is er een wachtlijst? Is er een aparte afdeling voor mensen met dementie? En voor mensen met ernstige lichamelijke problemen? Wanneer is de bouw van De Beekwal klaar? Moeten de mensen tijdens de verbouwing verhuizen? Hoe gaat De Beekwal eruit zien?

Daarna hebben Harrie en Maria ons rondgeleid in Tolzicht en ons laten zien wat er met de verbouwing (2022) is gerealiseerd. Mooie, gezellige huiskamers op alle verdiepingen in een modern, licht en warm ingericht gebouw. Wij zijn benieuwd hoe De Beekwal er straks uit zal zien in 2024. Er is inmiddels gestart met de bouw. Op de website van Riwis en Veluwonen is er meer over lezen. En we gaan dan ook zeker weer een kijkje nemen!

Voor meer informatie zie www.riwis.nl en www.veluwonen.nl/beekwal .

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.