Gemeenschapszin en burgerschap zijn het cement van de samenleving en haar verbanden. Dat is een van de kernwaarden van het CDA.
We willen dan ook graag dat mensen zoveel mogelijk participeren in de samenleving. Dat ze mee doen in de activiteiten die ten nutte van ons allen zijn.

Gemeenschapszin

Gemeenschapszin en burgerschap                                                                                           Gemeenschapszin en burgerschap zijn het cement van de samenleving en haar verbanden. Dat is een van de kernwaarden van het CDA.                                                                                                      We willen dan ook graag dat mensen  zoveel mogelijk participeren in de samenleving. Dat ze mee doen in de activiteiten die ten nutte van ons allen zijn.Het participeren in een wijkraad is daar een voorbeeld van. Maar er zijn meer voorbeelden.De gemeente moet zich actief inzetten om de burgerparticipatie te bevorderen. Dat betekent: voorwaarden scheppen, burgers erbij betrekken, zo nodig partijen verbinden, eventueel regisseren en financieel ondersteunen als dit nodig is om het uit te lokken.

Dat ze mee doen in de activiteiten die ten nutte van ons allen zijn.

foto Peter Lous

Wijkraden

De dorps- en wijkraden in de gemeente Brummen zijn op het gebied van woon- en leefomgeving gesprekspartner van de gemeente. Wilt u direct naar de wijkraden?

Wijkraden foto

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.