25 juni 2019

Perspectief 2020-2023 voor Brummen

Financieel gezond én leefbaar: het kan!

Op 25 en 27 juni vinden de raadsvergaderingen plaats over de Perspectiefnota 2020-2023.
Welk perspectief zien we voor Brummen? Wat mag het kosten en hoe gaan we het doen?
Dit vindt het CDA Brummen-Eerbeek:

Het CDA wil dat Brummen een zelfstandige gemeente blijft. Een gemeente waarin de mensen elkaar nog kennen, wat voor elkaar over hebben en niet vastlopen in bureaucratie. Daarom is het belangrijk om een financieel gezonde en ook een eerlijke gemeente te zijn: we kunnen niet alles betalen en uitvoeren, we moeten kiezen. Zo maken we kans om een gezonde gemeente door te geven. Het kan! 

De centrumplannen van Eerbeek en Brummen en de verduurzaming van onze samenleving vragen om voorrang. Er zijn flinke stappen gemaakt met het plan voor Eerbeek. Wij willen nu doorpakken en hierin ook een betrouwbare partner zijn van de provincie, zodat er echt geïnvesteerd kan worden. Het kan!
Ook voor het centrum van Brummen zijn er straks mogelijkheden, samen met dorpsraad en ondernemers is het pad uitgestippeld. Het kan! 

We moeten er ook niet omheen draaien: kosten voor welzijn en zorg worden alleen maar hoger, wie houdt dat vol? We moeten naar een efficiëntere en betere besteding, zodat diegenen die het ook echt nodig hebben, de zorg krijgen. Het kan! 

De komende jaren worden grote stappen gezet naar een klimaatneutraal Nederland, de afspraken zijn er. Dit moet doorgaan, ook in Brummen. We zullen lastige keuzes moeten maken, want niet alles kan tegelijk. Het CDA blijft er voor waken dat iedereen mogelijkheden krijgt om mee te komen in deze grote veranderingen. Echt: Het kan! 

Laten we niet bezuinigen op verenigingen en andere maatschappelijke initiatieven.Ze brengen ons samen. Ze brengen ons in beweging en maken ons bewogen. Het zijn de kurken waarop een kleine gemeente kan drijven. Het kan! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.