25 juni 2023

Perspectiefnota 2024-2027

Brummens Nieuws - Gemeente Thuis 16 juni 2023

Welk perspectief 2024-2027 voor Brummen?
In de nu gepresenteerde Perspectiefnota vinden we het antwoord niet. Dit document biedt weinig houvast. Het college heeft gekozen voor een financiële insteek. Niet echt de bedoeling van het duiden van perspectief voor de gemeente Brummen. Het CDA  wil meer, hoe ziet een aantrekkelijke, betrouwbare en stabiele toekomst voor inwoners van Brummen eruit.  Aan de slag dus!

  • CDA Brummen-Eerbeek zet zich in voor alle inwoners van onze gemeente. Maar we zullen keuzes moeten maken. Dat is onvermijdelijk. We kunnen het niet iedereen naar de zin te maken. Dat klopt. Als raadsfractie wegen wij af wat het best het algemeen belang dient. En hoe dit past bij de CDA-visie op de samenleving.

  • Meer wij, minder ik. Niet eenvoudig, maar het moet. Uw stem willen wij graag horen en nemen wij mee bij de keuzes die wij maken.

  • Van Perspectiefnota naar een nieuwe Toekomstvisie. De Perspectiefnota 2024-2027 ligt er nu. Daar veranderen wij niets meer aan. Maar er moet een Toekomstvisie voor Brummen komen. Die staat op de planning. Als inwoner van de Brummense samenleving weet u het beste hoe deze eruit moet zien. Wij gaan graag samen met u aan de slag. Doet u mee?

Het CDA vindt de Perspectiefnota 2024-2027 wel een goede financiële voorloper voor de begroting 2024-2027. Dat was eerlijk gezegd ook niet zo moeilijk, want de overheid is gul geweest richting gemeenten het afgelopen jaar. En dat is fijn voor Brummen.
Maar we missen de grote lijn voor een Brummens perspectief, voor nu en voor onze kinderen. Èn hoe houden we ons huishoudboekje in de toekomst op orde?

Fractie CDA Brummen-Eerbeek

Ronald, Gerry, Desirée en Dity

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.