12 november 2021

CDA-fractie bezoekt info-bijeenkomst Veluwonen

Veluwonen heeft sinds 1 oktober 2021 een nieuwe directeur-bestuurder, de heer Vincent Buitenhuis.
Tijd dus voor een kennismaking met de gemeenteraad op donderdag 12 november. Ook de CDA-fractie heeft dankbaar gebruik gemaakt van de uitnodiging.

We hebben veel informatie gekregen over de diverse projecten waar Veluwonen mee aan de slag is.
Bijvoorbeeld over de renovatie Noorderenk in Eerbeek en de verbouwing van woonzorgcentrum Tolzicht in Brummen.
Maar ook over de duurzaamheidsacties die Veluwonen uitzet. Te denken aan het plaatsen van zonnepanelen op zoveel mogelijk woningen en het aanbod dat huurders krijgen om over te gaan naar gasloos koken.
En als bijzonder project werden we meegenomen in de Voorzieningenwijzer. Dit is een digitaal hulpmiddel om samen met huurders te kijken of zij kunnen besparen in hun (woon)kosten. Wij waren onder de indruk van de betrokkenheid van Veluwonen bij huurders die financieel moeilijk rond kunnen komen. Zij spannen zich tot het uiterste in om mensen te bereiken en te helpen te besparen op hun (woon)kosten. Zij werken daarin ook samen met de gemeente Brummen. De CDA-fractie raadt elke huurder aan om hier zo nodig gebruik van te maken!

Het was een goede bijeenkomst met veel vragen vanuit de raadsleden. De medewerkers van Veluwonen stond open voor de vragen en suggesties die zijn gedaan. Zij waren helder in hun reacties.  Zoals bijvoorbeeld over de mogelijkheden, maar ook over de onmogelijkheden in de snelheid van de verduurzaming van hun woningen.  

Al met al een plezierige informatieve bijeenkomst. UIteraard werden de coronamaatregelen in acht genomen.

CDA-fractie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.