24 maart 2024

CDA congres 23 maart 2024

Meer dan 1000 CDA-ers waren zaterdag 23 maart aanwezig op het CDA congres  dat in het teken stond  van de komende Europese verkiezingen op 6 juni 2024.

Henri Bontenbal gaf samen met Tom Berendsen, europarlementariër en lijsttrekker van het CDA in Europa  het startschot voor de Europese campagne. Dat deden ze samen met het team van kandidaten en het enthousiasme van alle aanwezigen. 

Henri was er in zijn toespraak van overtuigd dat we de scepsis over de Europese Unie kunnen overwinnen door de Unie niet enkel als economisch verdienmodel te zien, maar allereerst weer als waardengemeenschap met een koestering voor nationale en lokale verschillen. In Europa én in Nederland moet politiek weer gebaseerd zijn op visie, ideologie en overtuigingen. Dat is waar Nederland volgens Henri’s overtuiging naar snakt en dat is de missie van het nieuwe CDA.

Er waren  diverse sessies georganiseerd o.a. voor het vaststellen van het europese CDA-programma en het landelijke en lokale CDA-verenigingsleven.
Mirjam Sterk presenteerde het evaluatierapport n.a.v. de verkiezingscampagne 2022. De commissie constateerde vooral een goede sfeer en veel nieuwe energie in de partij. En ze geeft een aantal adviezen mee voor het vervolg. "Laten we met zelfvertrouwen en optimisme naar de toekomst kijken." 

Wij hebben een zeer inspirerende dag gehad en veel energie opgedaan voor de toekomst!  

Gerry Ypma en Dity Zuidwijk

 

Zie voor meer informatie: https://www.cda.nl/henri-partijcongres-2024

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.