02 maart 2023

Het Waterschap staat financieel onder water; het CDA kan helpen de gaten te dichten.

De afgelopen 4 jaren zijn niet makkelijk geweest voor het Waterschap AGV; van een slibcrisis naar een cybersecurity crisis tot nu een belastingcrisis. We zitten nu met een potentieel gat in nog niet geinde belastingen van 200 miljoen euro.

Als CDA hebben we de afgelopen jaren in de oppositie geprobeerd zo veel mogelijk bij te sturen, maar het is lastig om het roer om te krijgen als de coalitie blijkt doorstomen.

De nieuwe lijsttrekker, Lex van Drooge, heeft veel ervaring met financieel puinruimen. Als voormalig raadslid werd hij ook wel het “financiële geweten van de Amsterdamse gemeenteraad” genoemd.

Daarnaast hebben we een enthousiast team met jonge vader Erik Kreike uit de Kwakel als #2, ervaren bestuurders Marten Meijer en Peter van den Nouland op #3 en #4, onze eigen Thijs Nell uit Muiden op #5 en aanstormend talent Anna Schröder op #6. Thijs blijft wat de uitslag ook wordt bij het Waterschap betrokken.

Daarnaast kan je in Gooise Meren stemmen op supervrijwilliger Loes Broer-Nieuwenhuis en op campagneleider Robin Claushuis. We voeren een positieve campagne, met veel bezoeken aan roeiverenigingen, plastic vissen op 11 maart in Blaricum en we zijn zelfs op de radio! 

Onze 3 speerpunten zijn:
1.    Financieel gezond maken van het Waterschap; het lek moet gedicht worden en achterstallig onderhoud aan sluizen moet worden aangepakt.
2.    Genieten van, op en in het Water
Wij willen dat de waterwegen in ons Waterschap toegankelijker worden voor suppers, roeiers, kajakkers en andere waterrecreanten. Zwemmen moet meer worden gefaciliteerd, bijvoorbeeld door ballenlijnen, en 'wildzwemmen' op niet-officiële plekken moet niet verboden worden.
3.    Samen roeien met de riemen die we hebben
Het CDA is de partij van de samenwerking. Net zoals in een roeiboot moeten we samenwerken met elkaar. Met boeren, burgers en natuurbeheerders pakken we samen de risico's op droogte en overstromingen door klimaatverandering aan te pakken.

Mocht je nog niet weten op wie je zal stemmen in het Waterschap, dan is het CDA een solide keuze.

Groeten,
Lex van Drooge

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.