Astrid Verweij

Fractielid

Persoonlijke achtergrond van Astrid Verweij

CV

Mijn naam is Astrid Verweij-Bouwman en ik ben geboren en getogen in de zomer van 1972 op een boerderij in de polder “de Ronde Hoep” te Ouderkerk aan de Amstel. Vanuit onze huiskamer keken wij over de Amstel tegen de Sint-Urbanuskerk van Nes aan de Amstel. Vanwege mijn woonplaats speelde water altijd een belangrijke rol in mijn leven.

In 1997 ben ik getrouwd met Michel Verweij en wij hebben samen 5 kinderen. Wij wonen sinds 1996 op een boerderij in de polder “Oukoop” te Nieuwer Ter Aa. Op de Oukoop 46  hebben wij een loonwerkersbedrijf in het grond en waterwerk daarnaast beheren wij sinds 2016 een kampeerterrein.
Het Utrechtse Veenweidegebied Utrecht –West is een prachtig gebied waar veel recreanten op afkomen. In 2015- 2016 heb ik mij verdiept in de cultuurhistorie van het landschap en natuur tijdens IVN cursus “Gastheer van de landschap”.

Motivatie

Sinds 2016 ben ik actief bij het CDA als commissielid bij de gemeente Stichtse Vecht. Wat ik heel belangrijk vind is communicatie. In april 2018 ben ik benaderd voor het waterschap. Ik heb de cursus gevolgd “ Wat doet een bestuurder van het waterschap”. Het waterschap is heel belangrijk en daar staat niet iedereen bij stil. Denk aan Waterveiligheid, duurzaamheid, schoon water, voldoende water, en voor ons gebied is “het waterpeil” heel belangrijk. Er is 1 onderwerp dat wij niet moeten onderschatten en dat zijn de exoten zoals de Japanse duizendknoop en de rode Amerikaanse rivierkreeft.
Het CDA heeft een mooi verkiezingsprogramma geschreven “Samen werken aan water!”. Ik vind het een mooie uitdaging om dit samen met de fractie van het CDA en met alle inwoners en belanghebbende onze speerpunten doormiddel van goede communicatie te realiseren.

Verkiezingsprogramma CDA- Amstel, Gooi en Vecht.  Klik hier.

 Standpunten op alfabetKlik hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.